El Govern crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya

query_builder   1 abril 2008 14:02

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya

  • Aquest òrgan impulsarà les celebracions de fets i obres de persones rellevants relacionats amb la història cultural i política de Catalunya  
El Consell de Govern ha aprovat avui la creació de la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya, que té per objectiu establir i impulsar les diverses iniciatives de commemoració de fets i obres de persones rellevants relacionades amb la història cultural i política de Catalunya. El naixement d’aquesta comissió arriba després que des de diverses instàncies s’hagi plantejat al Govern la idoneïtat de festejar fets rellevants com poden ser el bicentenari de la Guerra del Francès o el vuitè centenari del naixement del rei Jaume I.
 
La comissió commemorarà episodis, personatges i dates amb caràcter nacional que acompleixin cinquantenaris, centenaris o mil·lenari. Es prestarà una especial atenció a aquelles que commemorin institucions, fets i formes de govern, o que rememorin l’acció i l’obra de personatges que s’han distingit pel seu lideratge polític. També posarà especial èmfasi a reconèixer el protagonisme femení i les aportacions de les dones al patrimoni cultural i històric de Catalunya. La Generalitat establirà convocatòries públiques d’ajuts per la celebració d’aquestes fites històriques.
 
Pel que fa l’organigrama, la presidència de la comissió recau en el vicepresident del Govern i estarà integrada també per una persona representant dels departaments de la Presidència; Vicepresidència; Interior, Relacions Institucionals i Participació; Cultura i Mitjans de Comunicació, i Educació. Les persones integrants de la comissió, que hauran de tenir rang mínim de director general, seran nomenades pel vicepresident a proposta del conseller respectiu. Tot i així, en funció de la celebració, altres departaments directament interessats podran integrar-se a la comissió, que es reunirà com a mínim una vegada a l’any. 
 
La Comissió comptarà amb el suport executiu i tècnic de la Direcció General d’Acció Departamental de la Vicepresidència, el Centre d’Història Contemporània de Catalunya i del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined