El Govern signa un conveni d'estalvi i eficiència energètica amb l'Estat per valor de 61,9 milions d'euros

query_builder   1 abril 2008 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni d'estalvi i eficiència energètica amb l'Estat per valor de 61,9 milions d'euros

  • L’Institut Català de l’Energia (ICAEN) i el seu homòleg espanyol signen un conveni marc de col·laboració per al període 2008-2012 
  • L’acord incrementa en un 22,8% els recursos respecte a l’any passat 
  • La mesura s’emmarca en el Pla d’Energia de Catalunya, que pretén assolir un estalvi de 9,4 milions de tones equivalents de petroli fins al 2015  
El Govern ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Estat per impulsar iniciatives en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica al 2008. Les dues administracions hi destinaran un total de 61,9 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 22,8% respecte a l’any passat.
 
L’Institut Català d’Energia (ICAEN) i l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), dependent del Ministeri d’indústria, Comerç i Turisme, signaran aquest conveni, que permetrà definir i posar en pràctica les actuacions corresponents al Pla d’Acció 2008-2012 de l’Estratègia d’Estalvi i Eficiència Energètica i que coincideixen amb les mesures del Pla d’Acció 2006-2010 del Pla de l’Energia de Catalunya.
 
El conveni impulsa mesures d’estalvi i eficiència energètica en diferents àmbits, com el de la indústria (10,87 milions d’euros), en què preveu la realització d’auditories o ajuts a la substitució i renovació de maquinària; o el dels transports (7,4 milions d’euros), en què es materialitzaran plans de mobilitat urbana, s’incentivarà el transport públic, la gestió de flotes de transport, la promoció de la conducció eficient o la renovació del parc mòbil.
 
En l’àmbit de l’edificació i els serveis públics (18,2 milions d’euros), el conveni inclou mesures com ara la millora de l’eficiència energètica de la il·luminació i de les instal·lacions tèrmiques dels edificis, la incentivació per a la construcció d’edificis d’alta qualificació energètica o la millora de l’enllumenat públic, entre altres. En l’àmbit domèstic (9,6 milions d’euros) s’inclou una nova edició del Pla Renove d’Electrodomèstics i en el sector primari (1 milió d’euros) les mesures s’orientaran principalment a millorar l’ús eficient de l’energia en l’agricultura i la pesca i a la substitució dels sistemes de reg per aspersió per reg localitzat.
 
Els projectes de caràcter transversal (14 milions d’euros), és a dir, aquells que afecten més d’una àrea, els projectes singulars i les tasques de comunicació i difusió, inclouran mesures com els estudis de viabilitat, auditories energètiques o ajuts al desenvolupament de cogeneracions d’alta eficiència en l’àmbit no industrial.
 
La signatura de l’acord reforça la política energètica del Govern, atès que les millores en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica són un dels principals eixos del Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015. Aquest Pla preveu un estalvi energètic acumulat de 9,4 milions de tones equivalents de petroli i una reducció d’emissions de CO2 de 38,6 milions de tones a Catalunya.
 
El conveni estableix que l’ICAEN aportarà 14,2 milions d’euros, mentre que l’aportació de l’IDAE ascendirà a 47,7 milions d’euros. Aquest és el quart conveni de col·laboració entre l’ICAEN i l’IDAE en matèria d’estalvi i d’eficiència energètica, però en aquest cas s’han establert els termes de la col·laboració en aquesta matèria per als propers quatre anys.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined