La producció d'avellana a Espanya es concentra quasi totalment a Catalunya
La producció d'avellana a Espanya es concentra quasi totalment a Catalunya
Una delegació turca formada per una quinzena de persones pertanyents a la Universitat d’Ordu, la Cambra de Comerç d’Ordu, el Turkish National Hazelnut Council i agricultors d’aquesta regió turca, es troben realitzant una visita tècnica sobre el conreu de l’avellaner organitzada per l’IRTA-Mas de Bover (Constantí), en col.laboració amb Unió de Pagesos de Reus.  Aquesta visita a Catalunya ha estat possible mitjançant un ajut de la Unió Europea dins del marc del Leonardo da Vinci Mobility Project.
 
El programa de l’estada, que finalitzarà el 16 de febrer, inclou una visita tècnica a l’IRTA de Mas de Bover per tractar temes sobre varietats d’avellaner, polinització, maneig de camps de conreu, qualitat de fruit, entre altres temes. Durant l’estada, la delegació també realitzarà diverses visites a camps de Tarragona, Girona i el sud de França. El programa inclou també visites a empreses relacionades amb la producció d’avellanes com són Unió Agrària, Morella Nuts, Coselva o Indústries Garriga.
 
Turquia és el primer productor mundial d’avellana amb el 75% de la producció i prop de 350.000 hectàrees distribuïdes en plantacions de petites dimensions. Ordu és una província del nord de Turquia en front del Mar Negre i una de les més importants d’aquest país en producció d’avellana.
 
El segon productor mundial d’avellana és Itàlia amb prop del 17% del total, seguida d’Espanya amb unes 20.000 hectàrees, la majoria de les quals es troben a Catalunya (90 % de la superfície total).
 
 
5 de febrer de 2008

1  

Imatges

Imatge de la delegació turca

Imatge de la delegació turca 2612