• El 50 per cent del personal dels centres públics no ha secundat la convocatòria dels cinc sindicats
 
  • En el cas dels IES la participació ha estat del 39%. En el cas de la primària, una mica més apreciable, del 63%
 
  • Les dades les han comunicat els propis centres a través d’un aplicatiu informàtic on-line informant dels treballadors que oficialment s’han declarat en vaga
 
  • Les dades trameses pels mateixos centres indiquen que que la vaga no ha estat en cap cas massiva.
 
  • La jornada d’avui denota un malestar acumulat per diferents motius, no tots corresponents als de la convocatòria i en molts casos a les qüestions que la Llei d’Educació de Catalunya vol modificar.
 
La meitat dels treballadors de centres públics cridats a la mobilització unitària han decidit no secundar la convocatòria i acudir als seus centres educatius. Aquestes dades corresponen a la recollida on-line de les xifres facilitades pels responsables de cadascun dels prop de 3.000 centres públics existents a Catalunya.
 
En el cas dels Instituts d’Ensenyament Secundari, l’aturada ha estat molt per sota de la mitjana (39%), mentre que en el cas de la primària ha estat una mica més apreciable (63%). A les Llars d’Infants Públiques del Departament d’Educació, el 80 per cent del personal ha treballat.
 
Dos centrals sindicals havien convocat vaga en el sector privat concertat. Si s’afegissin les dades dels centres privats concertats, on la vaga no s’ha deixat notar, la xifra total de personal convocat avui a la mobilització baixaria la participació fins el 40 per cent.
 
Menys del 20% cent dels centres han secundat totalment la crida dels sindicats. La participació ha estat més apreciable a l’educació primària que a la secundària
 
Valoració de la vaga
 
El conseller d’Educació ha començat la seva declaració lamentant les incomoditats i les molèsties que la vaga ha pogut ocasionar als milers de famílies. El conseller d’Educació Ernest Maragall constata que la jornada s’ha desenvolupat sense incidències i que s’han complert els serveis mínims.
 
 
El conseller d’Educació Ernest Maragall ha valorat el seguiment de la vaga com a “desigual i parcial segons etapes i territoris, però en cap cas massiva com pretenien els sindicats.”
 
Ernest Maragall ha manifestat que l’aturada “expressa un malestar acumulat de decisions anteriors i també actuals, no tots coincidents al motiu de la convocatòria”
 
El conseller Ernest Maragall ha qualificat la vaga de legítima i significativa, però en tot cas, no ha tingut la resposta quantitativa que sol·licitaven els convocants. El conseller d’Educació ha afegit que la vaga “recull el malestar legítim acumulat per qüestions que justament pretén resoldre la futura Llei d’Educació de Catalunya”. “Naturalment es pren nota del malestar expressant que té diferents motius i no tots corresponents al motiu de la convocatòria” ha afegit el conseller.
 
El Departament d’Educació ha observat doncs, un seguiment parcial de la convocatòria i desigual en funció dels territoris i etapes educatives..
 
 
14 de febrer de 2008

1  

Fitxers adjunts

Dades definitives

Dades definitives
PDF | 154