El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat els ajuts de minimis per al foment de l’artesania alimentària a Catalunya corresponents al 2008, i n’ha aprovat les bases reguladores, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
El sector artesà alimentari de Catalunya es caracteritza per l'elaboració de productes artesanals que presenten característiques individualitzades i que es troben molt arrelats en els hàbits de consum dels seus habitants. Així, l’artesania alimentària és un bé cultural consolidat per la gran vitalitat del sector, que no només es limita al manteniment de les fórmules tradicionals, sinó que també és capaç de sorprendre’ns amb nous productes d’acceptació i prestigi reconeguts. Precisament, Catalunya ha estat des de sempre un país que, en el camp alimentari, s’ha caracteritzat per tenir una gran diversitat de petites empreses de tipus familiar, que han elaborat els seus productes amb unes característiques individualitzades molt arrelades en el hàbits de consum dels seus habitants. L’artesania alimentària catalana és, doncs, un sector que recull una rica tradició agroalimentària, però sense deixar d’innovar constantment, i actualment està regulada per la Llei 14/2003 de Qualitat Agroalimentària i pel Decret 285/2006 que la desenvolupa.
En el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2007-2013, no es contempla la possibilitat de donar ajuts a l’artesania alimentària i és per aquest motiu que el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, per tal de continuar mantenint el seu objectiu de fomentar l’artesania alimentària a Catalunya, ha publicat l’Ordre AAR/141/2008, de 27 de març, publicada avui al DOGC, per la qual s’aprova les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de l’artesania alimentària a Catalunya i es convoca els corresponents a les actuacions realitzades des de l’1 de gener d’enguany. El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes a partir de l’endemà de la publicació.
Aquests ajuts estan destinats a les entitats associatives d’artesans i artesanes, sense afany de lucre, que representin els interessos d’una única activitat artesanal alimentària, inclosa en el repertori d’oficis artesans. Les actuacions subvencionables són l’organització, el patrocini i l’assistència a fires i/o exposicions; la informació i la publicitat en revistes especialitzades, receptaris, catàlegs, opuscles, fulletons, llibres, Internet i articles publicitaris; la publicitat en els diferents mitjans de comunicació, i/o en els punts de venda.
El sector artesà alimentari de Catalunya es caracteritza per l'elaboració de productes artesanals que presenten característiques individualitzades i que es troben molt arrelats en els hàbits de consum dels seus habitants. Així, l’artesania alimentària és un bé cultural consolidat per la gran vitalitat del sector, que no només es limita al manteniment de les fórmules tradicionals, sinó que també és capaç de sorprendre’ns amb nous productes d’acceptació i prestigi reconeguts. Precisament, Catalunya ha estat des de sempre un país que, en el camp alimentari, s’ha caracteritzat per tenir una gran diversitat de petites empreses de tipus familiar, que han elaborat els seus productes amb unes característiques individualitzades molt arrelades en el hàbits de consum dels seus habitants. L’artesania alimentària catalana és, doncs, un sector que recull una rica tradició agroalimentària, però sense deixar d’innovar constantment, i actualment està regulada per la Llei 14/2003 de Qualitat Agroalimentària i pel Decret 285/2006 que la desenvolupa.
En el marc del Programa de Desenvolupament Rural 2007-2013, no es contempla la possibilitat de donar ajuts a l’artesania alimentària i és per aquest motiu que el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, per tal de continuar mantenint el seu objectiu de fomentar l’artesania alimentària a Catalunya, ha publicat l’Ordre AAR/141/2008, de 27 de març, publicada avui al DOGC, per la qual s’aprova les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de l’artesania alimentària a Catalunya i es convoca els corresponents a les actuacions realitzades des de l’1 de gener d’enguany. El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes a partir de l’endemà de la publicació.
Aquests ajuts estan destinats a les entitats associatives d’artesans i artesanes, sense afany de lucre, que representin els interessos d’una única activitat artesanal alimentària, inclosa en el repertori d’oficis artesans. Les actuacions subvencionables són l’organització, el patrocini i l’assistència a fires i/o exposicions; la informació i la publicitat en revistes especialitzades, receptaris, catàlegs, opuscles, fulletons, llibres, Internet i articles publicitaris; la publicitat en els diferents mitjans de comunicació, i/o en els punts de venda.
9 d’abril de 2008