Amb l'objectiu de minimitzar l'estrès dels treballadors a causa del canvi de seu i per tal de garantir la correcta posada en marxa de l'activitat de tots els òrgans judicials, el Departament de Justícia ha posat en funcionament des d'avui, 11 de febrer, un Pla d'acollida per orientar els treballadors i els ciutadans en l'estrena del nou edifici judicial de la Ciutat de la Justícia a l'Hospitalet. Aquest Pla d'acollida permetrà garantir el suport, l'obtenció d'informació i la ràpida resolució d'incidències a tots els treballadors traslladats i als ciutadans que visitin el nou edifici.
Pel que fa al suport que s’ofereix als nous treballadors, el Pla s’ha dividit en tres fases: ‘Acollida institucional’, ‘Desplegament d’acollida intensiva’ i ‘Desplegament de l’acompanyament’. La primera d’aquestes fases, que s’inicia avui, consisteix a donar la benvinguda als treballadors, presentar-los l’equip d’Acollida que els donarà suport i informar-los amb una breu introducció sobre diferents aspectes del seu interès, com ara qüestions de seguretat, accessos, neteja, incidències, etc.

El desplegament de l’Acollida intensiva (segona fase del Pla), que serà dut a terme per diversos membres de l’equip d’Acollida, acompanyarà els treballadors nouvinguts durant la primera setmana d’estada a l’edifici de cada òrgan judicial traslladat. Així, comptaran amb un suport intensiu els primers dies que s’incorporin al seu nou lloc de treball, s’informarà els treballadors sobre temes com ara telefonia, impressió de documents, noves aplicacions informàtiques, i es resoldran les diverses incidències relacionades amb les instal·lacions, tecnologies, o, en general, amb la posada en marxa de l’activitat. 
En una tercera fase, la del desplegament de l’Acompanyament, es continuarà donant suport als treballadors, durant un termini de 2-3 setmanes, en totes aquelles incidències que es puguin trobar en el seu dia a dia després de la setmana inicial d’Acollida intensiva.

L’equip d’Acollida està format per personal del Departament de Justícia relacionat amb la posada en marxa de l’edifici, l’equip d’Implantació de la Secretaria General de Relacions amb l’Administració de Justícia, així com personal dels diferents proveïdors de l’edifici, com ara IT-Deusto, Xerox, Fujitsu, IT-Deusto o Deloitte. Tots ells integren un equip d’Acollida que creixerà fins a un total d’11 efectius durant la setmana del 18 al 22 de febrer i que, a partir d’aleshores, anirà disminuint gradualment.
 
 Pel que fa al suport que s’oferirà al públic en general que s’apropi a la nova seu del partit judicial de l’Hospitalet, aquest també disposarà d’orientació a l’hora de moure’s per l’edifici: D’una banda, s’ha duplicat el personal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) que hi havia fins aleshores a la seu del partit judicial. Així, d’una banda, el ciutadà disposarà d’un punt OAC destinat a l’atenció exclusiva del Registre Civil i d’un altre punt OAC per a l’atenció de la resta del públic. Cadascun d’ells, amb el seu taulell d’atenció al ciutadà, independent i fàcilment identificable.
Terminis per a la resta dels òrgans judicials de l’Hospitalet de Llobregat  
 
Després que avui, 11 de febrer, s’hagi posat en funcionament el Registre Civil, els terminis previstos per a l’entrada en funcionament de la resta d’òrgans judicials de l’Hospitalet són els següents: el proper dilluns, dia 18 de febrer, es posaran en marxa els cinc jutjats d’instrucció i el de Violència sobre la Dona (VIDO), i el dia 25 de febrer, ho faran els sis jutjats de primera instància.
 
L’inici de les activitats en aquest primer edifici de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat constitueix la primera fase de la posada en funcionament de tot el complex. Es preveu que aquest estiu, en una segona fase, entri en funcionament l’edifici G, on s’instal·laran la clínica forense, les dependències anatomicoforenses i els laboratoris de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, amb 5.700 m2 de superfície construïda.