L'objectiu de la iniciativa és que aquest nou model de consum socialment responsable s'estengui a totes les màquines automàtiques de begudes calentes, bars i cafeteries de les dependències de la Generalitat i els seus organismes autònoms. Fins al moment, la Generalitat disposa d'un total de 63 d'aquestes màquines en diferents espais i edificis.

L'ACCD té la promoció del comerç just i el consum socialment responsable com un camp prioritari d'actuació. Conjuntament amb l'Agència Catalana del Consum, impulsa iniciatives públiques de suport al comerç just i el consum responsable a Catalunya, amb l'objectiu d'implicar el conjunt de les administracions públiques a mig i llarg termini en la introducció de garanties i criteris ètics, socials i mediambientals en la contractació pública.

En el decurs de la presentació, el director de l'ACCD, Andreu Felip, ha destacat "la gran influència que l'administració pública té en el mercat i en el seu entorn, no tan sols amb la seva capacitat normativa sinó també com a consumidora de béns i serveis".

Felip ha explicat que, malgrat que existeix un marc jurídic europeu favorable a la introducció de criteris socials en la contractació pública, "els responsables de contractació de les administracions tenen encara molta incertesa sobre quines són les formes més apropiades per incloure certs criteris de sostenibilitat en les compres públiques". Aquesta guia, doncs, vol ser una orientació pràctica per a les institucions públiques que vulguin incorporar productes de comerç just en les seves compres.