Es creen els Governs Territorials de Salut del Baix Penedès, el Vallès Occidental Est i l'Hospitalet i el Prat de Llobregat

query_builder   20 gener 2009 13:54

event_note Nota de premsa

Es creen els Governs Territorials de Salut del Baix Penedès, el Vallès Occidental Est i l'Hospitalet i el Prat de Llobregat

  • Amb els Governs Territorials el món local participa en la planificació i la direcció del sistema sanitari, i aquesta proximitat en la gestió permet millorar la salut dels ciutadans
  • La constitució d’aquests Governs Territorials de Salut és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 25 consorcis i en té previst un total de 37
 
El Govern ha aprovat avui la constitució dels Governs Territorials de Salut del Baix Penedès, el Vallès Occidental Est i l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, i n’ha aprovat els estatuts.
 
La creació d’aquests consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquest, ja són 25 els ens constituïts (Barcelona ciutat; Val d’Aran; Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l’Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp; el Montsià; Bages-Solsonès, Berguedà, Baix Llobregat Nord, Baix Montseny, Alta Ribagorça, Ripollès, Pallars Jussà i Sobirà, Vallès Occidental-Oest, Alt Camp i Conca Barberà, i Tarragonès).
 
Els Governs Territorials de Salut incrementen la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, ja que s’estableix un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació, prevenció i promoció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, salut pública, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
Per definir l’abast territorial d’aquests governs es té en compte l’agrupació de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques. A més, cada govern territorial ha d’incloure com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària.
 
Govern Territorial de Salut del Baix Penedès
 
Aquest consorci dóna servei a una població de 73.315 habitants, i comprèn els municipis d’Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Calafell, Castellet i la Gornal, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Montmell, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva, el Vendrell i el Consell Comarcal del Baix Penedès.
 
Govern Territorial de Salut del Vallès Occidental Est
 
El Govern Territorial del Vallès Occidental Est abraça una població de 460.190 habitants dels municipis següents: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.
 
Govern Territorial de Salut de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat
 
El Govern Territorial de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat dóna servei a 343.172 persones.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined