Altres Acords de Govern

query_builder   14 juliol 2009 14:04

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern destina més d’un milió d’euros a contractar monitors de migdia a llars d’infants
 
El Govern ha aprovat una partida d’1.048.516 euros per a la contractació de monitors de l’alumnat de llars d’infants de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Aquests professionals seran contractats per atendre els infants durant la franja del migdia, sobretot en el moment de la migdiada, després de dinar. També atendran altres necessitats fins reprendre l’activitat de tarda.
 
 
El Govern impulsa la construcció d’un nou CAP a les Borges Blanques
 
El Govern ha aprovat avui la cessió gratuïta al Servei Català de Salut d’un terreny de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de construir-hi el nou centre d’atenció primària de les Borges Blanques (Garrigues).
 
El CAP de les Borges Blanques té un cost previst de 4,7 milions d’euros i es construirà en un terreny de 2.213 metres quadrats ubicats al número 147 del carrer Raval del Carme. És previst que entri en funcionament a finals de 2010.
 
 
El Govern convoca oposicions per a 96 places de professionals de serveis socials
 
El Govern ha acordat avui convocar oposicions per a 96 places de personal relacionat amb els serveis socials. Del total de places previstes, 43 corresponen a professionals d’infermeria, 26 a fisioteràpia, 21 a teràpia ocupacional, 2 a logopèdia, 2 a monitors de formació ocupacional i 2 a especialistes en psicomotricitat. Les persones que ocupin aquestes places desenvoluparan la seva feina en equipaments de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).
 
Un cop resolta la convocatòria, el funcionari que hagi guanyat la plaça substituirà la persona que l’ocupava interinament, que haurà de deixar aquell lloc de treball, tal i com preveu l’ordenació vigent i sense que això signifiqui cap increment de personal dels cossos i especialitats afectats. La resolució de la convocatòria no comportarà en cap cas un increment global de l'actual plantilla de personal del Departament d’Acció Social i Ciutadania.
 
   
El Govern destinarà mig milió d’euros a un programa de salut per als refugiats palestins
 
El Govern ha aprovat avui atorgar una subvenció de 530.000 euros a l’Agència de les Nacions Unides (UNRWA) per a l’Ajut dels Refugiats de Palestina. En concret, aquest ajut té com a objectiu donar suport al Programa Comunitari de Salut Mental, que ajuda a afrontar els problemes mentals als refugiats i a superar les angoixes psicosocials causades per la violència i les condicions de pobresa.
 
L’UNRWA i l’Agència Catalana de Cooperació van signar un acord al 2004 per impulsar conjuntament projectes de cooperació i assistència humanitària amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de la població refugiada palestina. En aquests darrers quatre anys els ajuts s’han destinat a diferents projectes, com ara la construcció d’un centre de salut i la rehabilitació d’una escola elemental a la franja de Gaza.
 
 
El Govern subvenciona amb 450.000 euros el Programa de l’Escola de Cultura de Pau
 
El Govern ha acordat atorgar una subvenció a la Universitat Autònoma de Barcelona d’un import de 450.000 euros pel 2009 per al finançament del Programa de l’Escola de Cultura de Pau, creat el 1999 com a desenvolupament de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans.
 
La subvenció, que s’atorga a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament de la Vicepresidència, es destina a impulsar programes sobre processos de pau, desarmament i seguretat humana, drets humans, conflictes i construcció de pau, i de suport a les despeses d’infraestructures i funcionament al programa de l’Escola de Cultura de la Pau.
 
 
 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined