El Govern millora el sanejament d'aigües a les comarques de l'Alt Penedès i l'Alt Empordà

query_builder   9 setembre 2008 14:24

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament d'aigües a les comarques de l'Alt Penedès i l'Alt Empordà

  • Es construiran dues depuradores als municipis de Mediona i Subirats, a l’Alt Penedès, i es crearà una nova xarxa de col·lectors al Far d’Empordà, a l’Alt Empordà
 
  •  El cost total de les obres supera els 1,4 milions d’euros
 
El Govern ha impulsat avui l’execució de diverses actuacions destinades a millorar el sanejament d’aigües de les comarques de l’Alt Penedès i l’Alt Empordà. Concretament, es construiran dues depuradores a Sant Pere Sacarrera, al municipi de Mediona, i a Lavern, al municipi de Subirats, tots dos de la comarca de l’Alt Penedès. A l’Alt Empordà, es crearà una nova xarxa de col·lectors al Far d’Empordà, tant al municipi com al nucli de l’Oliva. Aquestes actuacions tindran un cost total superior als 1,4 milions d’euros.
 
Les dues depuradores situades a les localitats penedesenques tindran capacitat per tractar un cabal d’aigua de 469 m3/dia, que equival a poder donar servei a una població de 2.053 habitants. En total, s’invertiran en aquesta comarca aproximadament més d’1,17 milions d’euros –prop de 966.500 euros a Sant Pere Sacarrera i més de 212.000 euros a Lavern.
 
A més de la construcció de les dues estacions depuradores, s’instal·laran més de 1.100 metres de xarxa de col·lectors en alta. Aquest conjunt d’actuacions permetrà una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental de les lleres públiques afectades de la conca del riu Llobregat. L’entrada en funcionament de les obres permetrà la recollida i el tractament dels seus cabals residuals, possibilitant el seu retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.
 
Millores a l’Alt Empordà
 
El Govern també ha aprovat avui diverses obres al Far d’Empordà per sanejar les aigües residuals domèstiques i industrials que genera aquest municipi i el nucli de l’Oliva, a la comarca de l’Alt Empordà. Aquesta actuació tindrà un cost aproximat de 262.217 euros.
 
Les obres consisteixen en la construcció d’una xarxa de col·lectors de 1.093 metres per una estació de bombament i una depuradora que ja s’està executant. Aquesta infraestructura permetrà una millora sanitària i mediambiental a l’entorn del Far d’Empordà i la conca de la Muga.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined