• Les ajudes s’atorgaran a projectes amb presència de la llengua catalana, que actuïn en favor dels drets de llibertat religiosa, de pensament i de consciència i que aportin valors de convivència i de cohesió social 
  • Es repartiran en un període de quatre anys i a través d’un procés de convocatòria pública
 
El Govern ha aprovat avui destinar un total de 2.060.800 euros per subvencionar activitats de les federacions d’entitats religioses o de laïcitat per al període 2008-2011. Aquests ajuts s’atorgaran a través de convocatòria pública, i tindran per objecte el manteniment i el suport a les activitats de les federacions d’entitats que disposin d’un projecte integral a Catalunya, amb presència de la llengua catalana i en favor dels drets de llibertat religiosa, de pensament i de consciència, i que aportin els valors de convivència i de cohesió social. Queden excloses totes les activitats pròpiament religioses de cada confessió.
 
Els ajuts es dirigiran a activitats destinades a col·laborar amb les administracions de Catalunya en la garantia de la prestació dels serveis d’assistència religiosa en centres penitenciaris i en centres hospitalaris; la mediació en possibles conflictes relacionats amb els drets de llibertat religiosa; la normalització de la llengua catalana en l’activitat religiosa ordinària; les accions en favor de la convivència i la cohesió social; la promoció de la laïcitat i del respecte a la pluralitat d’opcions religioses; la col·laboració amb el Govern en qüestions relacionades amb la defensa de les minories que afectin a les persones membres d’una confessió o creença a Catalunya, o el foment de la cultura de la pau en tots els àmbits, així com el respecte a la dona i als seus drets. Queden excloses de les subvencions totes les activitats pròpiament religioses com són el culte i l’anunci de la fe, així com la construcció, arranjament i l’adquisició de locals de culte.
 
Podran optar a les subvencions federacions catalanes d’entitats religioses d’una mateixa confessió inscrites en el Registre d’entitats religioses i també federacions catalanes d’entitats en favor de la laïcitat. L’obtenció d’una subvenció comportarà la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’entitat subvencionada.
 
La dotació màxima de les subvencions que ha rebut el vist-i-plau del Govern és de 2.060.800, repartits en quatre anualitats. Aquest any 2008 s’hi destinaran 500.000 euros; l’any 2009, 510.000 euros; l’any 2010, 520.000 euros; i l’any 2011, 530.600 euros.