Altres Acords de Govern

query_builder   21 abril 2009 14:14

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern impulsa per Llei la segregació de la Canonja perquè sigui municipi independent de Tarragona
 
El Govern ha iniciat avui el primer tràmit per poder elaborar la Llei que ha de fer possible l’aspiració de la Canonja d’esdevenir municipi independent de Tarragona. Amb l’aprovació de la memòria inicial d’aquest Projecte de llei, el Govern dóna compliment així a una reivindicació històrica d’aquest municipi  que compta amb el consens de totes les forces polítiques.
 
El Govern impulsa així una iniciativa legislativa específica per donar compliment a les aspiracions de la Canonja, que no estan previstes en cap de les legislacions actuals vigents. Tot i veure’s obligat a denegar la segregació, el 7 de gener passat, el Govern va constatar que hi havia raons de pes que justificaven la voluntat de la Canonja d'esdevenir municipi independent de Tarragona i que tenien a veure amb el fet que la petició compta amb el consens de totes les forces polítiques i que la Canonja ja havia estat un municipi independent abans del franquisme. Per aquest motiu, el Govern es va comprometre a impulsar l’aprovació d’una llei al Parlament per a la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada de la Canonja com a municipi independent.
 
Està previst que el Projecte de llei s’aprovi per part del Govern durant els propers mesos i que un cop sigui validat pel Parlament, el nou municipi independent de la Canonja sigui una realitat.
 
Requisits per a la creació d’un nou municipi
 
El 16 d’abril de 2007 els plenaris municipals de Tarragona i la Canonja van acordar formalment tramitar a la Generalitat l’expedient de segregació. El febrer de 2008, la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya va emetre un informe negatiu sobre l’expedient perquè es va considerar que, segons la legislació vigent, no són nuclis territorialment diferenciats ja que entre el nucli urbà de la Canonja i el nucli de Bonavista, situat al terme de Tarragona existeix continuïtat territorial i d’edificacions i, per tant, no hi ha una franja d’una amplada mínima de 3.000 metres entre els nuclis més propers dels municipis. Aquest és actualment el requisit indispensable previst per llei per a la creació d’un nou municipi.
 
Tot i així, la Comissió de Delimitació Territorial va demanar que es tingués en compte l’especificitat del cas, ja que reconeixia les peculiaritats d’ordre social, geogràfic i sobretot històric de la Canonja. Malgrat aquestes consideracions, la Comissió Jurídica Assessora va emetre el mes de març un dictamen desfavorable a la segregació perquè, en compliment amb la normativa vigent, no es complien tots els requisits previstos legalment per poder constituir un nou municipi.
 
Un cop tramitat l’expedient a la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen desfavorable de la Comissió Jurídica Assessora, el Govern va haver de denegar l’expedient de segregació de la Canonja respecte al municipi de Tarragona, però es va comprometre paral·lelament a impulsar una nova normativa que ho fes possible.
 
Les característiques especials que concorren en el nucli de la Canonja, com són la voluntat constant manifestada pels seus habitants, la petició formulada pel municipi de Tarragona i per la pròpia Entitat Municipal Descentralitzada de la Canonja, així com l’acord unànime entre totes les forces polítiques, han empès el Departament de Governació a l’elaboració d’aquesta Llei per a la creació del municipi independent de la Canonja.
 
L’antic municipi de la Canonja va existir com a tal fins l’any 1964, en què va ser annexionat a Tarragona i, parcialment, es va constituir en entitat local menor. En l’actualitat, i des del mes del març de 1983, ha estat reconegut com a Entitat Municipal Descentralitzada de Tarragona.
  
 
El Govern subvenciona la UFEC amb mig milió d’euros
 
El Govern ha autoritzat atorgar una subvenció de 500.000 euros a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per donar suport a les actuacions de les Federacions Esportives catalanes en la seva projecció internacional.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Miquel Gómez secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut
 
El Govern ha nomenat avui Miquel Gómez i Clarés secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut.
 
Miquel Gómez va néixer a Sabadell el 1966. És Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Economia Social i Gestió de Fundacions i en Gestió Hospitalària.
 
Gómez ha ocupat fins ara el càrrec de cap de Gabinet del Departament de Salut. Prèviament havia desenvolupat la seva activitat professional al Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, a l’Institut de Recerca Oncològica, a la Fundació de la Lluita contra la Sida, entre altres.
 
Miquel Gómez substitueix Joan Guanyabens,que ha estat nomenat conseller delegat del Consell d’Administració de l’empresa pública Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined