El Govern reconeix els mèrits laborals de 19 persones i 10 empreses i entitats amb les Medalles i Plaques President Macià

query_builder   21 abril 2009 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 19 persones i 10 empreses i entitats amb les Medalles i Plaques President Macià

  • Aquests guardons són un reconeixement als treballadors i als empresaris que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball
  • També volen recompensar la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana
El Govern ha acordat avui concedir la Medalla al treball President Macià 2009 a 19 persones i la Placa al treball President Macià 2008 a 10 empreses, entitats i organismes amb seu a Catalunya. Les Plaques i Medalles al treball President Macià volen recompensar tant a treballadors com a empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana.
 
Aquests guardons també són un reconeixement als treballadors i als empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i les entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. La concessió d’aquests guardons, que es van crear l’any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat.
 
Medalles al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a les persones següents:
 
  • Jordi Agustí Julià. Magistrat del Tribunal Suprem. Per la coherència amb els ideals dels seus inicis professionals, exemple d’esperit de superació i pel compromís amb els drets de les persones  treballadores.
  • Javier Bardají Garrido. Metge radiòleg. Per la seva gran capacitat i entrega d’hores de dedicació a l’àmbit de la medicina amb la qual ha incentivat la millora de l’atenció radiològica a la demarcació de Tarragona.
  • Xavier Batalla Garcia. Periodista. Perquè s’ha convertit en un referent del periodisme internacional apropant els moments destacables en el desenvolupament de la història del món de manera objectiva i entenedora als lectors.
  • Santiago Bedoya Alejandre. Mestre. Per la seva activitat docent, marcada per la feina ben feta que ha volgut transmetre als seus alumnes i els anys dedicats a l’ensenyament.
  • Lorenzo Blanco Cabero. Sindicalista. Pel seu compromís amb les persones i la seva implicació social, i en la lluita per aconseguir millores socials, especialment per a la gent gran.
  • Anna Bofill Levi. Arquitecta i compositora. Per la seva dedicació i constància en la feina tant en el camp de la música com en el de l’arquitectura, i també per la seva capacitat emprenedora.
  • Carme Bosch Amblas. Comptable i sindicalista. Per la seva gran capacitat de treball, pel seu exemple de superació personal i de conciliació de la vida laboral, sindical i familiar, i la seva dedicació desinteressada amb la vida social i política.
  • Sebastià Catllà Calvet. Manyà i empresari. Per la seva vocació empresarial en la creació d’empreses i en la preocupació constant en la formació de les persones treballadores en un sector econòmicament estratègic com és el del metall. 
  • Victoria Combalía Dexeus. Assessora i crítica d’art. És una de les expertes d’art contemporani amb més prestigi a nivell internacional i és reconeguda per la importància de la seva feina en aquest àmbit i per haver contribuït a la imatge de Catalunya com a focus d’Art Contemporani.
  • Joan Curto Massana. Empresari i constructor. Per la seva capacitat de reconvertir i adaptar la seva empresa familiar Construcciones Curto, per la seva trajectòria i per ser un referent en el sector de la construcció.    
  • Pascual Fernández Pruñanosa. Sindicalista i regidor. Pel seu compromís en la defensa de la llibertat, igualtat i millora de les condicions de les persones treballadores, i per l’impuls per enfortir i fer créixer el món sindical i associacionista.
  • Josep Lluís Francesch i Casanovas. President de la Fundació Pimec. Per la seva dedicació i constància en l’associacionisme empresarial, la tasca social desenvolupada en temes de formació i orientació de joves, i la seva participació en diverses fundacions de caire social.
  • Pere Frigola Casadellà. Pagès emprenedor. Per la seva contribució al desenvolupament de l’agricultura i la fructicultura a Girona i a Catalunya des de la Cooperativa Girona Fruits, de la qual va ser soci fundador.  
  • Joan Gummà Bargés. Empresari i emprenedor. En reconeixement de la seva dedicació i constància en la feina al llarg de tota la vida professional i la seva iniciativa, que ha suposat la pervivència en el temps, l’expansió i la diversificació de l’empresa familiar grup Abantia.
  • Carmen Mur Gómez. Empresària. És presidenta executiva i consellera delegada de Manpower a Espanya i és reconeguda per ser un referent en el món dels negocis i una representant del lideratge de les dones en el món laboral.
  • Francesca Puigpelat Martí. Docent. És catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona i és reconeguda per la seva dedicació i constància en la feina al llarg de tota la vida professional al voltant de l’àmbit jurídic i la filosofia del dret.
  • Milagros Sánchez Mascunan. Comercial. Per la seva llarga trajectòria laboral -48 anys cotitzant a la Seguretat Social-. Actualment treballa al Col·legi Oficial d’Agents Comercials.
  • Albert Sierra Puyuelo. Administratiu. Per la seva llarga trajectòria laboral -52 anys cotitzant a la Seguretat Social- que ha desenvolupat a l’empresa Valls Hermanos, dedicada a la instal·lació de vidres.
  • Irene Vázquez Mier. Psicòloga i empresària. Fundadora de l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA), ha marcat un estil en el desenvolupament de la formació de directius d’empresa, en la inserció de la dona en el món laboral i en el progrés econòmic i social.
  
Plaques al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Placa al treball President Macià a les institucions i empreses següents:
 
En la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat:
 
  • Fundació Eduard Soler. Escola de treball. En reconeixement al seu esperit emprenedor, recolzant la creació de noves empreses i fomentant el naixement de noves iniciatives empresarials i alhora en la seva contribució en el desenvolupament industrial de la comarca del Ripollès.
  • Gremi Provincial Artesà de Perruqueries i Bellesa de Lleida. Associació d’empresaris d’aquest sector. Pels més de 50 anys d’història del gremi impulsant l’associacionisme en el sector, el reciclatge permanent dels associats, i representant i vetllant pels interessos dels perruquers de Lleida.
  • Unió d’Antics Saladors d’Anxova de l’Escala. Unió d’empreses. La Unió d’antics Saladors d’Anxova de l’Escala està formada per les 5 empreses anxoveres de l’Escala, algunes de les quals fa més de cent anys que es dediquen a aquesta tasca,. És reconeguda per la seva tasca de creació d’ocupació. Donen feina a un 40% de la població activa femenina.
 
En la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar:
 
  • IBM, S.A.E. Comercialització de programes i eines informàtiques. Per ser pionera en la implementació de plans d’igualtat d’oportunitats, per fomentar mesures de conciliació laboral i per la seva preocupació per la innovació i per fomentar la igualtat d’oportunitats en el treball en diversos àmbits.
  • KH Lloreda, S.A. Empresa de fabricació de productes de neteja. Per la feina que ha desenvolupat en equip per intentar aplicar solucions innovadores no només en l’àmbit tecnològic, sinó també en les polítiques socials amb important mesures de conciliació laboral  i mediambientals.
 
En la categoria de responsabilitat social empresarial:
  • Cafès Novell, S.A. Empresa dedicada a la producció i venda de cafè. En reconeixement a la seva implicació i responsabilitat social amb les injustícies originades al sector del cafè i per ser la primera empresa d’àmbit peninsular en obtenir dos segells que acrediten l’elaboració de Cafè Responsable i Comerç Just.
  • Esade-Universitat Ramon Llull. Escola de negocis. En reconeixement al seu compromís amb la Responsabilitat Social Empresarial, tant a nivell intern com a l’hora de transmetre als seus alumnes la importància d’assumir responsabilitats i compromisos al servei d’una societat més justa.
  • Escorxador de Girona, S.A. Empresa dedicada al sacrifici de bestiar i preparació i conservació de la carn. Pel seu projecte que contribueix a facilitar la integració social i laboral dels treballadors estrangers i el manteniment de la cohesió social. 
En la categoria de seguretat i salut en el treball:
 
  • Sandvik Española, S.A. Empresa siderometal·lúrgica. Per la seva destacada política de prevenció de riscos laborals i per la seva preocupació pel medi ambient.
  • Scheneider Electric España, S.A. Empresa de gestió de l’energia. Per elaborar una forta aposta per la protecció i la seguretat laboral a través de diverses accions que han contribuït a la millora de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined