El Govern destina 1,6 milions del PUOSC a infraestructures de telecomunicacions

query_builder   29 abril 2008 13:40

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,6 milions del PUOSC a infraestructures de telecomunicacions

·        Serviran per connectar torres de telecomunicacions a la xarxa elèctrica i connectar la fibra òptica dels municipis de menys de 2.000 habitants a la xarxa troncal
 
·        L’objectiu és que l’any 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants tinguin cobertura de telefonia mòbil, banda ampla i TDT
 
·        Aquest és el primer any que el PUOSC contempla un programa específic d’infraestructures de telecomunicacions  
 
El Govern destinarà 1,6 milions d’euros al programa del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2008-2012, dedicat a infraestructures de telecomunicacions. Aquesta partida servirà per connectar torres de telecomunicacions a la xarxa elèctrica i a adaptar tecnològicament la xarxa local de fibra òptica dels municipis de menys de 2.000 habitants, per connectar-la a la xarxa troncal.
 
Aquest és el primer any que el PUOSC contempla una línia específica per al desplegament de les infraestructures de telecomunicacions. Inicialment, aquest programa es dotava amb 500.000 euros per al període 2008-2009, però el volum de sol·licituds ha fet necessari augmentar les inversions per fer front als projectes de telecomunicacions que han presentat els municipis.
 
La selecció de les actuacions que han presentat els municipis s’ha fet tenint en compte un pla d’extensió de serveis de comunicacions electròniques que està portant a terme la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. L’objectiu d’aquest pla és que el 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants tinguin cobertura de telefonia mòbil, banda ampla i TDT, una eina important per enfortir la cohesió territorial, econòmica i social de Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined