- La inversió és fruit d’un conveni amb la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i comprèn el període 2008-2012
- 25.000 alumnes es beneficiaran d’aquest conveni, que preveu aportar 600 euros per alumne de música i 400 per alumne de dansa
- L’acord marc amplia el finançament dels estudis dos anys més, fins als 18 anys
El Govern finançarà les escoles municipals de música i dansa amb 67.745.406 euros en els pròxims 4 anys. Avui ha aprovat la signatura d’un conveni amb la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, que permetrà facilitar l’accés de la població a la formació i pràctica tant de la dansa, com de la música, i alhora potenciarà la professionalització de tots aquells que es decantin per aquest tipus de formació. Es calcula que uns 25.000 alumnes que actualment cursen aquests estudis es beneficiaran del conveni, que permetrà introduir criteris de qualitat en aquest tipus de formació.
La inversió del Govern servirà, entre altres, per finançar els estudis dels alumnes d’entre 4 i 18 anys, atès que el finançament s’amplia dos cursos. Aquesta ampliació –de 16 a 18 anys- suposarà un increment de 1.500 alumnes, xifra que representa un 23,4% més del total de l’alumnat. D’altra banda, la signatura de diversos convenis que estaven pendents amb moltes escoles, comportarà un increment de 1.765 alumnes més.
L’acord preveu aportar 600 euros per alumne escolaritzat en el cas dels estudis de música i 400 en els de dansa. El finançament restant es repartirà entre els ajuntaments corresponents i les famílies dels alumnes.
Aquest nou model de finançament contribuirà a l’aprenentatge al llarg de la vida i permetrà una major cohesió social en el territori, atès que el conveni implica crear una xarxa d’escoles municipals repartides de forma coherent segons criteris territorials, de població i d’oferta formativa. D’aquesta manera es persegueix assolir l’estàndard europeu de l’1% de la població escolaritzada en aquests estudis, una xifra de la qual Catalunya és lluny actualment, amb un índex del 0,52% de la població.