El Govern destina 200.000 euros a la redacció del Pla director urbanístic del Pla d'Urgell

query_builder   29 abril 2008 13:41

event_note Nota de premsa

El Govern destina 200.000 euros a la redacció del Pla director urbanístic del Pla d'Urgell

  • El document detallarà els espais naturals protegits, analitzarà les necessitats d’infraestructures i estudiarà el creixement dels nuclis de població del Pla d’Urgell 
  • Aquest Pla director servirà per concretar les directrius del Pla territorial parcial de Ponent 
El Govern ha impulsat avui l’inici de la redacció del Pla director urbanístic del Pla d’Urgell, al qual el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) hi destinarà 200.000 euros. Aquest treball, que és previst que es desenvolupi durant aquest any i el 2009, va ser encarregat per la Comissió d’Urbanisme de Catalunya el novembre passat.
 
El Pla director urbanístic del Pla d’Urgell detallarà els espais naturals protegits, estudiarà les estratègies de creixement dels diferents nuclis de població i analitzarà les necessitats d’infraestructures de la comarca del Pla d’Urgell. Aquest Pla director abasta els 16 municipis que formen part de la comarca: Barbens, Bell-lloc d’Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Ivars d’Urgell, Linyola, Miralcamp, Mollerussa, el Palau d’Anglesola, el Poal, Sidamon, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.
 
El document concretarà, amb major nivell de detall i atenent millor a la singularitat del territori, les directrius del Pla territorial parcial de Ponent que es va aprovar el juliol de 2007. Aquest Pla, igual que els altres que impulsa el DPTOP, considera que l’ordenació urbanística té un abast que sobrepassa el de cada nucli i, alhora, que cada municipi forma part d’un sistema plurimunicipal construït basant-se en les relacions dels diferents nuclis entre si. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined