El Govern obre dues línies de préstecs per a armadors i mariners afectats per la parada temporal de pesca

query_builder   29 abril 2008 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern obre dues línies de préstecs per a armadors i mariners afectats per la parada temporal de pesca

·        Se’n beneficiaran la flota d’arrossegament de Tarragona i la de palangre de superfície dels ports de Catalunya
 
·        Els mariners també es podran acollir a la línia de préstec de l’Institut Català del Crèdit Agrari, que els avança la prestació d’atur a causa de la parada temporal
 
Els armadors i els mariners de la flota d’arrossegament dels ports de Tarragona i de palangre de superfície dels ports de Catalunya afectats per la parada temporal decretada per la Direcció General de Pesca i Acció Marítima podran accedir als préstecs específics que ofereix l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA). El Govern ha aprovat avui autoritzar l’ICCA a obrir dues línies de préstecs amb l’objectiu de millorar les condicions dels afectats per aquesta parada, necessària per promoure la recuperació dels recursos pesquers i la sostenibilitat de la nostra costa, fomentant així una explotació pesquera més viable.
 
Una de les línies de préstecs de l’ICCA permet avançar l’ajut per a la paralització temporal de l’activitat pesquera de la flota abans esmentada, corresponent a l’any 2008, per un import d’1.802.560,69 euros.
 
Els beneficiaris d’aquest avançament seran els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada està motivada pel Pla de paralització de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima. Es preveu que 158 embarcacions d’arrossegament dels ports de Tarragona s’hi acullin:
 
Port
Embarcacions
L’Ametlla de Mar
28
Cambrils
25
L’Ampolla
5
Les Cases d’Alcanar
5
Sant Carles de la Ràpita
57
Tarragona
37
Torredembarra
1
TOTAL
158
 
Quant a la flota de palangre de superfície, es preveu que s’hi acullin 5 embarcacions:
 
Port
Embarcacions
Vilanova i la Geltrú
2
Blanes
2
L’Escala
1
TOTAL
5 embarcacions
 
 
Els préstecs seran concedits per l'ICCA a un tipus d'interès fix igual al 5,50% anual, i amb un termini màxim d'un any amb amortització de capital i venciment d'interessos al final del termini. En aquests préstecs no s’aplicarà comissió d'estudi i la comissió d'obertura serà del 0,5% de l'import formalitzat. A més, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) concedirà un ajut de 114.00 euros a aquesta línia de finançament per les despeses de tramitació. 
 
Avançar les prestacions d’atur
 
El Govern també ha autoritzat l’ICCA a obrir una altra línia de préstecs per un import de 578.006 euros per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners catalans afectats per la parada temporal abans esmentada. El DAR també concedirà un ajut de 15.025 euros per aquesta línia de préstecs per les despeses de tramitació. Amb aquest préstec es vol evitar que els mariners es vegin perjudicats durant el període de temps que va des de l’inici de la parada temporal fins al cobrament de la prestació d’atur que els correspon.
 
Els beneficiaris d’aquests préstecs seran les confraries de pescadors dels mariners de la flota d’arrossegament dels ports de Tarragona i de palangre de superfície dels ports de Catalunya, ja que seran aquestes les que faran arribar els ajuts als afectats per la parada temporal. Es preveu que uns 800 mariners s’acullin a aquesta mesura.
 
Els préstecs seran concedits per l'ICCA a un tipus d'interès fix igual al 5,50 % i a 5 mesos de termini, no se’ls aplicarà comissió d'estudi i la comissió d'obertura serà del 0,25% de l'import formalitzat. Tots aquests costos financers són bonificats pel DAR.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined