El Govern interposarà un requeriment a l'Estat per invasió de competències en matèria de serveis socials

query_builder   29 gener 2008 14:23

event_note Nota de premsa

El Govern interposarà un requeriment a l'Estat per invasió de competències en matèria de serveis socials

  • El requeriment es presenta a propòsit del Reial decret que regula l’accessibilitat als mitjans de transport de les persones discapacitades
El Govern ha aprovat formular un requeriment previ d’incompetència al Govern de l’Estat a propòsit del Reial decret que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés i utilització dels mitjans de transport per persones amb discapacitat. El Govern presenta aquest requeriment a petició del Departament d’Acció Social i Ciutadania a l’entendre que podria envair les competències de la Generalitat en aquesta matèria.
 
El Govern considera que el Reial decret 1544/2007, de 23 de novembre, desenvolupa un aspecte concret de la Llei 51/2003, de 2 de desembre, sobre igualtat d’oportunitats, que podria excedir manifestament les condicions bàsiques per a la igualtat que pot determinar l’Estat i envair la competència que la Generalitat de Catalunya ha assumit en matèria de serveis socials. A més, el text es refereix a tot tipus de transports, inclòs els que són competència pròpia de la Generalitat. Concretament, aquest decret desenvolupa un aspecte concret sobre igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal, i regula de forma exhaustiva les condicions que han de complir els mitjans de transport per tal que es garanteixi l’accessibilitat de les persones amb discapacitat.
 
D’altra banda, cal tenir en compte que la Generalitat ja fa molts anys que va aprovar i aplica les mesures d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques previstes a la Llei catalana 20/1991, de 25 de novembre i, al Decret 135/1995, de 24 de març, que estableix el Codi d’Accessibilitat de Catalunya.
 
El Govern de l’Estat té, des la presentació del requeriment, un mes per donar una resposta. El requeriment previ d’incompetència és una fórmula que permet a les dues parts arribar a un acord, sense haver d’arribar davant del Tribunal Constitucional i plantejar un conflicte de competència. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined