El Govern reconeix l'entitat "Friends of Catalonia Miami" com a comunitat catalana a l'exterior

query_builder   29 gener 2008 14:04

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix l'entitat "Friends of Catalonia Miami" com a comunitat catalana a l'exterior

·        L’entitat podrà beneficiar-se d’un gran nombre de serveis oferts pel Govern, com són la recepció de publicacions periòdiques catalanes, els cursos de català i les beques per a estudis de postgrau a Catalunya
 
·        Amb aquest reconeixement ja són 117 les comunitats que treballen amb el suport del Govern per projectar Catalunya en gairebé 40 països d ‘arreu del món
 
El Govern ha aprovat avui el reconeixement oficial de l’entitat Friends of Catalonia Miami dels Estats Units com a comunitat catalana a l’exterior (CCE). Friends of Catalonia Miami (Casal dels Catalans de Miami) és una organització sense ànim de lucre creada el 2006 que compta amb més d’un centenar de membres i simpatitzants, la majoria d’ells residents al sud de Florida. El seu objectiu és donar a conèixer i promoure la llengua i la cultura catalana en aquesta zona dels Estats Units.
 
Amb aquest reconeixement, l’entitat pot beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part del Govern de la Generalitat, com ara la recepció de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català, ajuts a la creació de pàgines web, beques per a estudis de postgrau a Catalunya, estades a Catalunya destinades a joves, exposicions itinerants o descomptes per poder veure Televisió de Catalunya Internacional (TVCi), entre altres.
 
Les Comunitats Catalanes a l’Exterior és el terme que designa, des de l’aprovació l’any 1996 de la Llei de relacions amb les comunitats, aquelles agrupacions privades de gent catalana i estrangera catalanòfila arreu del món (casals, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials...) que el Govern de la Generalitat ha reconegut per acord oficial. L’objectiu d’aquestes entitats és el manteniment, difusió i promoció de la cultura i la realitat de Catalunya entre la societat civil i el suport a la gent catalana resident a l’exterior. Actualment la presència de comunitats a l’exterior oficialment reconegudes pel Govern és de 117 en gairebé 40 països d’arreu del món.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined