El Govern nomena els membres del Consell Rector del Centre d'Estudis d'Opinió

query_builder   29 gener 2008 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern nomena els membres del Consell Rector del Centre d'Estudis d'Opinió

  • El nou òrgan elabora el pla anual dels estudis d’opinió sobre intenció de vot i valoració dels partits polítics així com dels estudis postelectorals i destinats a avaluar les polítiques de la Generalitat 
  • Preveu la professionalització dels seus membres en la branca de les ciències polítiques, socials, econòmiques i estadístiques 
  • El Consell compta amb dotze membres proposats pels grups parlamentaris i pel Govern
El Govern ha aprovat el nomenament dels membres del Consell Rector del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que té com objectiu assessorar i supervisar el director del Centre d’Estudis d’Opinió. El Consell Rector és l’òrgan encarregat d’aprovar el pla anual dels estudis d’opinió sobre intenció de vot i valoració dels partits polítics així com dels estudis postelectorals i els destinats a avaluar les polítiques de la Generalitat de Catalunya. També té com a tasca elaborar un informe anual sobre els estudis que s’han dut a terme al llarg de l’any i sobre la qualitat d’aquests estudis. A més, presta assessorament sobre els criteris relacionats amb la periodicitat, el contingut, el procediment d’adjudicació i la difusió dels estudis d’opinió, entre d’altres.
 
La novetat d’aquest nou òrgan és la professionalització dels seus membres en la branca de les ciències polítiques i socials, econòmiques, o bé estadística. Segons el que estableix la Llei, el Consell Rector ha d’estar integrat per una persona experta en ciències polítiques i socials, econòmiques o estadística proposada per cadascun dels grups parlamentaris, tres catedràtics i professors de les universitats catalanes vinculats a les mateixes àrees de coneixement que els membres proposats pels grups parlamentaris i tres persones que seran proposades pel Govern.
 
Composició del Consell Rector
 
La creació d’aquest òrgan de supervisió i assessorament s’estableix en la llei del Centre d’Estudis d’Opinió. Fins a l’aprovació de la Llei, el CEO comptava amb el Comitè de Supervisió i Seguiment el qual desenvolupava unes funcions similars a les del Consell Rector.
 
Segons el que estableix la Llei, el Consell Rector ha d’estar integrat per una persona experta en ciències polítiques i socials, econòmiques o estadística proposada per cadascun dels grups parlamentaris, tres catedràtics i professors de les universitats catalanes vinculats a les mateixes àrees de coneixement que els membres proposats pels grups parlamentaris i tres persones que seran proposades pel Govern.
 
Els membres del Consell Rector del CEO nomenats pel Govern són els següents:
 
A proposta dels grups parlamentaris
  • Joan Rigol i Roig
Nascut a Torrelles de Llobregat el 1943. 
 
Va ser conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya des de 1980 fins al 1984 i conseller de Cultura des de 1984 fins al 1985. També diputat al Congrés de Diputats, i diputat al Parlament de Catalunya. Va ser vicepresident del Senat i president del Parlament de Catalunya des de 1999 fins al 2003.
  • M. Rosa Virós Galtier
Nascuda l’any 1935.
 
Exrectora de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat catedràtica de Ciència Política i de l’Administració d’aquesta universitat fins la seva jubilació. Es va doctorar en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1975 i ha exercit com a professora de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona en des del 1970 fins al 1990.
 
Des de finals de 2005 és Presidenta del Consell Econòmic i Social de Barcelona, òrgan de participació municipal dels principals actors de la societat civil organitzada. 
  • Moisès Amoròs i Perich
Doctor en Ciència Política i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en govern local i polítiques públiques, és autor i coautor de diversos articles sobre govern local, descentralització urbana, participació ciutadana, mediació i gestió alternativa de conflictes.
 
Ha fet docència de grau i postgrau sobre Ciència Política, polítiques públiques, participació ciutadana  i gestió alternativa de conflictes a la UAB, UOC, UB, INLOGOV. Membre del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Consell Interuniversitari de Catalunya. Actualment treballa com analista en govern local  en el Centre per la Innovació Local de la Diputació de Barcelona. 
  • Víctor Planas i Bas
Nascut a Barcelona, 1974.
 
Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva experiència laboral comprèn empreses com Aiwa Deutschland GmbH, el Grup Picking Pack i una llarga trajectòria que segueix en l'actualitat a l'empresa familiar AFEX SUNS, S.A.  
  • Jordi Capo i Giol
Doctor en Dret; catedràtic de Ciència Política i de l'Administració. Director del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de Barcelona i exvocal de la Junta Electoral Central.
 
És autor de "La institucionalización de las Cortes Generales", "Ciencia Política y Derecho. otro encuentro", "La legislación estatal en la España democrática", i de nombrosos articles sobre sistemes electorals, eleccions, partits i parlamentarisme, així com d'informes especialitzats a organismes públics nacionals i estrangers. 
  • Félix Ovejero de Lucas
Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Des de 1987 és professor titular d’aquesta universitat. També és professor visitant a la Universitat Pompeu Fabra, al Center from Ethics, Rationality and Society de la University of Chicago i a la University of Wisconsin.
 
A proposta del Govern
 
Catedràtics i professors de les universitats de Catalunya:
  • Oriol Homs i Ferret
Nascut a Barcelona el 1949.
 
Sociòleg investigador. Director General de la Fundació Centre d’Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània (CIREM) i President de la Fundació FIAS.
 
És professor en diferents Universitats i imparteix nombroses conferències i participa en seminaris i taules rodones sobre temes de formació professional, qualificació, igualtat d’oportunitats, ocupació i mercat de treball, tant a nivell nacional com internacional. És assessor i col·laborador habitual de la Comissió Europea, del CEDEFOP i la ETF, de la Generalitat de Catalunya i de diferents Ministeris de l'estat Espanyol.
 
Soci fundador de la xarxa europea d’estudis socials EuroNet:Work & Education, ha realitzat nombroses investigacions en l'àmbit del món del treball, la formació i política socials, sobre els quals ha publicat nombrosos articles i treballs. És President de l'Associació Catalana de Sociologia de l'Institut d'Estudis Catalans i de la societat IMPULS AL BENESTAR SL.
  • Joan Marcet i Morera
Nascut a Sabadell el 1950.
 
Doctor en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor titular de Dret Constitucional a la mateixa universitat. Director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), adscrit a la UAB.
  • Jordi Sànchez i Picanyol
Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Ciències Polítiques per la mateixa universitat i director de la Fundació Jaume Bofill des del 2001. Ha estat professor associat en diverses universitat i en l'actualitat participa com a professor en diversos postgraus universitaris. Ha publicat diversos llibres en el camp de la Ciència Política i també és autor de capítols en publicacions col·lectives.  
 
L'any 2005 va ser el coordinador d'un dels cinc eixos del Pacte Nacional d'Educació. En l'actualitat coordina un dels quatre eixos del document que ha de bastir el Pacte Nacional d'Immigració i col·labora com analista de la realitat social i política de Catalunya en diversos mitjans de comunicació.
 
Membres del Govern de la Generalitat:
  • Josep M. Jové i Lladó 
  • Andreu Morillas i Antolín 
  • Marc Rius i Piniés
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined