El Govern designa la composició del Consell d'Administració de la societat Aeroports Públics de Catalunya

query_builder   11 desembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern designa la composició del Consell d'Administració de la societat Aeroports Públics de Catalunya

. És un nou pas de cara a la posada en marxa de la primera societat que crea el Govern per a la gestió dels aeroports de Catalunya

. La nova eina permet gestionar els aeroports propis i assumir els aeroports que li siguin traspassats

El Govern ha fet un pas més per a la posada en marxa de la Societat limitada Aeroports Públics de Catalunya designant-ne els membres del Consell d'Administració. L'executiu  va donar llum verd el setembre passat a la creació d'aquesta nova eina, que es constituirà properament i que permetrà que el Govern gestioni les infraestructures aeroportuàries que està impulsant i estigui preparat per assumir els aeroports que li siguin traspassats.

Un nou marc competencial

El context actual fa necessària la creació d'una societat que permeti gestionar les infraestructures aeroportuàries -aeroports, aeròdroms i heliports- de Catalunya que siguin responsabilitat de la Generalitat fins que es creï l'ens públic de gestió que estableixi la futura Llei Aeroportuària, actualment en elaboració. Actualment el Departament de Política Territorial i Obres Públiques gestiona diversos aeròdroms, als que properament s'hauran de sumar els aeroports de Lleida-Alguaire -ja en construcció- i el de la Seu d'Urgell (futur aeroport Pirineus-Andorra). D'altra banda, actualment hi ha obert un procés per a la desclassificació dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell, que podrien ser traspassats a la Generalitat de Catalunya i també es planteja la participació de la Generalitat en la gestió de l'aeroport de Barcelona.

Composició del Consell d'Administració

El Govern ha designat avui els 9 membres del Consell de la Societat. Els òrgans socials de la societat són la Junta General i el Consell d'Administració :

 Quatre membres designats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques: 

o Manel Nadal, President de la societat (Secretari per a la Mobilitat del DPTOP)
o Carmina  Llumà (Secretaria general del DPTOP)
o Oriol Balaguer (Director general d'Aeroports, Ports i Costes)
o Xavier  Casas (president de GISA)

 Cinc membres d'altres departaments del Govern que seran designats per cadascun d'ells: 

o Un membre del Departament de  Presidència
o Un membre del Departament d'Economia
o Un membre del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa
o Un membre del Departament de Governació
o Un membre del Departament de Medi Ambient i Habitatge

Un cop aprovada la creació de la societat i els seus estatuts per part del Govern, es procedirà properament a la constitució dels seus òrgans i a l'impuls de la seva activitat.

Nova eina de gestió aeroportuària

Aeroports Públics de Catalunya, SL té un capital social de 300.000 euros, aportats per la Generalitat, que en serà l'únic soci. Els principals objectius de la societat són els següents:

- La creació, l'ampliació o la modificació de tota mena d'infraestructures aeroportuàries de titularitat de la societat o de la Generalitat de Catalunya.

- La direcció, la gestió i l'administració d'infraestructures aeroportuàries, mitjançant l'explotació de les seves instal.lacions, la seva conservació, la prestació de tot tipus de serveis aeroportuaris i activitats complementàries.

- La realització d'activitats de foment i comercialització d'aquestes infraestructures, així com del transport aeri i espacial.

- El desenvolupament d'activitats formatives relacionades amb el sector del transport aeri i de les seves infraestructures aeroportuàries.

- La realització d'activitats de recerca i desenvolupament en el sector del transport aeri i espacial i de les seves infraestructures aeroportuàries.

- L'impuls i la participació en les organitzacions gestores de les rutes aèries o altres organitzacions nacionals o internacionals que es creïn en l'àmbit del sector del transport aeri i de les seves infraestructures aeroportuàries.

- La prestació de serveis d'assistència tècnica en relació al transport aeri o al disseny, construcció i gestió de les infraestructures aeroportuàries.

- La participació en la gestió d'aeroports d'interès general d'acord amb les previsions legals, així com en les societats que promouen els seus objectius.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined