El Govern crea el nou Servei Territorial d'Educació de Maresme-Vallès Oriental

query_builder   11 desembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern crea el nou Servei Territorial d'Educació de Maresme-Vallès Oriental

  • La mesura preveu descentralitzar els serveis més pròxims al ciutadà i prioritzar la planificació i avaluació del sistema educatiu

 

  • El nou Servei Territorial, que compta amb una població de 760.800 habitants i abasta 74 municipis, és el novè del Departament al territori

 

  • La iniciativa forma part del Decret de reestructuració del Departament d'Educació que avui ha aprovat el Govern, que també busca potenciar la innovació i les noves tecnologies 

 

El Govern ha aprovat la creació del nou Servei Territorial del Departament d'Educació del Maresme-Vallès Oriental, un territori que fins ara estava inclòs en el Servei Territorial de Barcelona Comarques. D'aquesta manera, el Departament passar a comptar amb nou Serveis Territorials: Barcelona ciutat, Barcelona comarques, Baix Llobregat-Anoia, Vallès Occidental, Maresme-Vallès Oriental, Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre.

 

Aquesta nova divisió forma part del Decret de reestructuració del Departament d'Educació que avui ha aprovat el Govern i que també busca potenciar la innovació i les noves tecnologies. La iniciativa s'emmarca en la voluntat d'avançar cap a una major descentralització dels serveis que tenen més contacte amb la comunitat educativa, una voluntat que es plasma en el Programa de Descentralització que està desenvolupant el Departament en els darrers mesos.

 

L'objectiu és aproximar el més possible l'administració al ciutadà, que ha de ser destinatari de les actuacions que es duen a terme, i facilitar que les decisions que es prenguin es basin en un major coneixement de la realitat de cada territori. D'aquesta manera, la nova organització permetrà millorar l'atenció a la comunitat educativa i facilitarà l'organització i la gestió de cada zona.

 

L'àrea que engloba el Servei Territorial de Maresme-Vallès Oriental compta amb una població de 760.800 habitants i en formen part 74 municipis, tots els de les dues comarques esmentades i Fogars de la Selva, que hi queda inclòs.

 

Els centres educatius de titularitat pública estan distribuïts de la següent manera:

 

 

 

 

Municipis amb IES

40

Municipis sense IES i amb CEIP

25

Municipis sense CEIP

5

 

*IES: Institut d'Educació Secundària / CEIP: Centre d'Educació Infantil i Primària

 

Serveis Educatius per a una atenció especialitzada

El nou Servei Territorial comptarà també amb sis serveis educatius. Aquests organismes estan formats per grups de professionals no docents que donen suport als mestres i professors des d'un coneixement més especialitzat en determinades qüestions. Entre els professionals que en formen part hi ha logopedes, psicopedagogs, treballadors socials, fisioterapeutes, assessors sobre llengua i cohesió social o audioprotesistes.

 

Aquests són els serveis i les plantilles que donen suport als docents dels centres escolars del nou servei territorial:

 

Servei Educatiu

Seu

Plantilla

Baix Maresme

El Masnou

24

Mataró

Mataró

20

Alt Maresme

Pineda de Mar

24

Vallès Oriental I

Granollers

37

Vallès Oriental II

Montmeló

23

Vallès Oriental III

Sant Celoni

15

 

El Servei Territorial del Maresme-Vallès Oriental tindrà la seu a l'edifici Cafè de Mar de Mataró i comptarà també amb una delegació a Granollers. El servei territorial començarà a funcionar d'aquí uns mesos.

 

Pel que fa al nombre d'alumnes, la nova area administrativa n'acull 119.800, entre els que cursen Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària. Estan escolaritzats en 333 centres que ofereixen estudis d'educació infantil i primària i en 130 que ofereixen estudis de secundària.

 

D'altra banda, el Decret aprovat avui preveu també la creació de nous serveis dins el Departament per potenciar la innovació i les noves tecnologies. Concretament, es crea una unitat que supervisarà els Serveis Educatius, una subdirecció específica per a l'organització i qualitat dels centres educatius i una subdirecció també específica de comunicació i atenció a la comunitat educativa.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined