El Govern nomena els membres del Consell d'Administració de l'ICS

query_builder   11 desembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern nomena els membres del Consell d'Administració de l'ICS

  • El Consell és un òrgan de nova creació que supervisarà el compliment dels objectius assistencials i econòmics de l'Institut Català de la Salut, i que exercirà control sobre la seva gestió

 

El Govern ha aprovat avui el nomenament dels vocals que han de constituir el Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut (ICS). El Consell d'Administració de l'ICS s'encarrega, bàsicament, de portar a terme la planificació estratègica dels mitjans que hi són adscrits, de dirigir-ne les actuacions i d'exercir el control superior de la seva gestió.

 

El Consell té, entre d'altres les funcions de proposar al Govern l'aprovació i modificació dels estatuts de l'ICS, aprovar el reglament marc de funcionament intern dels centres, els serveis i els establiments de l'Institut, fixar els seus objectius d'actuació, i aprovar els pressupostos i la memòria de l'organisme.

El Consell d'Administració és l'òrgan superior de govern i direcció de l'ICS i està format per:

 

·        El president o presidenta, nomenat pel Govern.

·        Quatre vocals proposats pel departament competent en matèria de salut: Joan Turró, gerent d'Empreses Públiques i Consorci; Maravillas Rojo, presidenta de Barcelona Activa; Carmen Caja, directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut, i Santiago Marimon, director de Projectes d'Història Clínica Compartida del Departament de Salut.

·        Dos vocals proposats pel departament competent en matèria d'economia i finances: Marcel Prunera, director general de Promoció Econòmica, i Ramon Fernández, assessor per al desenvolupament de l'àmbit econòmicofinancer de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

·        Un vocal o una vocal proposat pel Departament de la Presidència: Ciriaco Hidalgo, assessor del President de la Generalitat.

·        Un vocal o una vocal proposat pel departament competent en matèria d'administració local: Leonor Alonso, directora general de la Funció Pública.

·        Un vocal o una vocal proposat pel departament competent en matèria de serveis socials: Jordi Rustullet, secretari general del Departament d'Acció Social i Ciutadania.

·        Un vocal o una vocal proposat pel departament competent en matèria de serveis penitenciaris: Miquel Trepat, director general de Recursos i Règim Penitenciari del Departament de Justícia.

·        Un vocal o una vocal proposat pel departament competent en matèria d'innovació: Albert Castellanos, director de programació de la Direcció general d'Innovació i Internacionalització del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

·        Un vocal o una vocal proposat pel departament competent en matèria de treball: Elisenda Giral, directora dels Serveis Territorials de Treball de Barcelona.

·        Un vocal o una vocal proposat pel Consell de Participació dels Professionals de l'ICS (pendent).

·        Un vocal o una vocal proposat pel departament competent en matèria de salut, d'entre els membres de les associacions de pacients o de les associacions de consumidors i usuaris: Albert Jovell, president del Foro Español de Pacientes i director de la Fundació Biblioteca Josep Laporte.

·        Dos vocals proposats per les entitats associatives dels ens locals de Catalunya: Sara Jaurrieta, regidora del districte de Sarrià - Sant Gervasi de l'Ajuntament de Barcelona, i Manel J. Ferré, alcalde d'Amposta.

·        Dos vocals proposats pel conseller o consellera del departament competent en matèria de salut, d'entre professionals de prestigi reconegut en l'àmbit sanitari: Miquel Vilardell, cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i Laura Palacios, directora de l'EAP Salou.

·        Dos vocals proposats per les organitzacions sindicals més representatives a Catalunya: Antoni Tuà (CCOO) i Frederic Monell (UGT).

·        Dos vocals proposats per les organitzacions sindicals amb més representació en l'àmbit de l'ICS: Luisa Montes (CCOO) i Antoni Gallego (Metges de Catalunya).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined