El Govern modifica la Llei de l'Oficina Antifrau per tal que el director pugui ser escollit per majoria absoluta

query_builder   21 abril 2009 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern modifica la Llei de l'Oficina Antifrau per tal que el director pugui ser escollit per majoria absoluta

  • Aquest és el sistema previst en l'elecció d'altres càrrecs de rellevància institucional com és el cas del Síndic de Greuges o del Síndic major de la Sindicatura de Comptes
 
El Govern ha acordat avui modificar la Llei de l’Oficina Antifrau de Catalunya perquè permeti un sistema de doble votació per a l'elecció del seu director en el cas que el nomenament no sigui possible per manca de la majoria de les tres cinquenes parts del Parlament. La modificació estableix que, en el mateix Ple, es pugui produir una segona votació en què es requerirà la majoria absoluta dels membres del Parlament per fer efectiva la seva elecció.
 
Aquest procediment pel qual el Govern ha aprovat avui el Projecte de llei de modificació de la Llei de l’Oficina Antifrau, és el que ja està previst per a l'elecció d'altres càrrecs de rellevància institucional com és el cas del Síndic de Greuges o el Síndic major de la Sindicatura de Comptes.
 
De la mateixa manera, el procediment pel cessament en cas de negligència notòria i greu en el compliment de les seves obligacions i els deures del seu càrrec, és el mateix que s’estableix pel nomenament.
 
L’Oficina Antifrau és l’òrgan que té com a finalitat prevenir i investigar casos d'ús i destinació il·legals de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular en les administracions públiques catalanes. La Llei de la seva creació va ser aprovada pel Parlament el 5 de novembre passat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined