El Govern atorga els guardons de reconeixement del sector pesquer català

query_builder   21 abril 2009 14:10

event_note Nota de premsa

El Govern atorga els guardons de reconeixement del sector pesquer català

  • Pescadors de les confraries de Vilanova i la Geltrú, Barcelona i Mataró reben medalles per la seva dedicació a la mar
  • Entre els premiats també hi ha el projecte de l’Alguer de Mataró
 
El Govern ha acordat avui els premiats amb els guardons per al reconeixement d’actuacions a favor del sector pesquer català, concretament les Medalles i Plaques de la Pesca Catalana. L’acte d’entrega dels guardons tindrà lloc el dissabte 16 de maig, a Mataró, en el decurs de la Gran Festa de la Pesca Catalana.
 
Amb aquests guardons, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural reconeix la tasca de les persones i les entitats, nacionals o estrangeres, que amb el seu esforç i la seva dedicació han contribuït al desenvolupament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector pesquer.
 
La Medalla de la Pesca Catalana distingeix les persones que hagin contribuït amb el seu esforç i dedicació a la millora del sector pesquer català. Per la seva part, la Placa de la Pesca Catalana distingeix les persones jurídiques, públiques o privades, que hagin destacat per la seva activitat a favor del foment de la pesca a Catalunya. Aquests guardons són a títol exclusivament honorífic i no comporten cap aportació econòmica.
 
Enguany, els guardonats seran:
 
Medalla de la Pesca Catalana
 
Josep Ayza Rosales, per tota una vida dedicada al món de la pesca. Fill de família marinera, va néixer a Vinaròs però des dels 17 anys ha estat pescador d’arrossegament de Vilanova i la Geltrú. Abans que les noves tecnologies ens portessin l’ús de plòters, ordinadors i GPS, el senyor Ayza elaborava plànols, mapes i maquetes amb enfilacions, senyes i escandalls. Ha escrit articles sobre pesca i temes relacionats amb la mar, ha fet conferències i cursets educatius per a escolars sobre la mar i l’ofici de pescador i ha publicat el llibre Les barques grogues. Actualment és el responsable de la conservació del bot de salvament Víctor Rojas, un dels símbols dels pescadors vilanovins, que ell, desinteressadament neteja, pinta i calafateja.
 
Joan Josep Blasco París, treballador de la Confraria de Pescadors de Barcelona des de l’any 1969. Va néixer a Barcelona el 31 de maig de 1940. Fill de pescadors i patró de pesca, ha fet de subhastador de la llotja i ha col·laborat activament i desinteressada en tots els actes de la Confraria. Gran afeccionat a la cuina, especialitzat sobretot en fumets i cassoles de peix, ha cuinat per a personalitats del món polític i cultural de l’Estat i en les fires Barcelona-Degusta i Saló Nàutic. Cada any participa en els actes de celebració de la Mare de Déu del Carme, preparant la seva “cremaeta” de rom per a més de cents assistents.
 
Josep Nin Alsina, pescador del tremall, avui dia jubilat. Nascut a Vilassar de Mar l’any 1934. Des que es va afiliar a la Confraria de Pescadors de Mataró sempre ha estat vinculat a la Junta General i ha estat, durant 25 anys, el vicepresident primer de la Confraria. Gràcies al seu treball i a la seva empenta, la Confraria de Mataró compta avui amb una nova llotja, un edifici modern, cintes per a la subhasta automàtica i nevera per dispensar el gel.
 
Placa de la Pesca Catalana:
 
Projecte de l’Alguer de Mataró, per la seva tasca de seguiment de l’estat de la comunitat d’alguers i actualització d’una cartografia de les superfícies ocupades pels alguers situats a Mataró. El projecte té com a objectiu conèixer l’estat d’aquesta comunitat i el seu funcionament a nivell ecològic, i generar un corrent de participació per part del voluntariat ambiental i les institucions.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined