El Govern dóna llum verd a la redacció dels plans directors de l'àrea de Lleida i del Garraf

query_builder   21 abril 2009 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern dóna llum verd a la redacció dels plans directors de l'àrea de Lleida i del Garraf

  • Permetrà definir amb major detall el planejament supramunicipal d’aquestes dues àrees urbanes i coordinar la normativa urbanística pel que fa als espais oberts, el creixement urbà i les infraestructures
El Govern ha autoritzat avui les partides que es destinaran a l’elaboració del Pla director urbanístic del sistema urbà de Lleida i del Garraf, als quals es destinaran 237.800 euros i 189.000 euros, respectivament. Un cop redactats, aquests plans permetran concretar amb més detall les directrius que marquen els plans territorials de les terres de Lleida, que el Govern va aprovar definitivament el mes de juliol de l’any 2007 i de la Regió metropolitana de Barcelona, que es troba en procés d’elaboració.
 
El Pla director de l’àrea de Lleida
 
El Pla director urbanístic de l’àrea urbana de Lleida abastarà els 31 municipis que tenen una relació més estreta amb la capital del Segrià, i constitueixen un sistema amb una dinàmica pròpia. Haurà de concretar per a aquests àmbits les directrius del Pla territorial pel que fa als espais oberts, les reserves d’infraestructures i les possibilitats de creixement dels nuclis urbans.
 
Es tracta dels municipis d’Els Alamús, Albatàrrec, Albesa, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Benavent de Segrià, Corbins, Gimenelles i el Pla de Font, Ivars de Noguera, Lleida, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Soses, Sudanell, Torrefarrera, Torres de Segre, Torre-serona, Vilanova de la Barca i Vilanova de Segrià. Tots ells pertanyen a les comarques del Segrià i de la Noguera.
 
El Garraf: una comarca amb ràpid desenvolupament
 
D’altra banda, el Govern també ha autoritzat la redacció del Pla director urbanístic de la comarca del Garraf. Amb això, el Govern dóna resposta als municipis de la comarca que hagin demanat de poder comptar amb un instrument d’aquestes característiques per tal de coordinar els seus respectius planejaments.
 
Tot i que el Pla territorial metropolità s’està ultimant i properament sortirà a informació pública, s’ha optat per començar a impulsar el Pla director del Garraf ateses les necessitats específiques d’aquesta comarca.
 
El Garraf és la comarca que va registrar un major creixement durant la dècada dels 90, amb un increment de població del 39% respecte del total de la regió metropolitana. Aquest auge de població s’ha produït amb un model territorial que concentra els residents i l’activitat en els municipis grans de la costa, i deixa els petits municipis de l’interior amb una població dispersa i organitzada en residències de baixa densitat.
 
Aquesta situació es trasllada també al model d’infraestructures, amb una elevada concentració de vies de comunicació al litoral del Garraf en detriment de l’interior. La comarca s’enfronta, doncs, a reptes urbanístics i d’infraestructures que necessitaven tant la visió global del territori com la del Pla director urbanístic que ara s’impulsa.
 
El Pla Director del Garraf abastarà els municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined