El Govern donarà suport a la rehabilitació d'habitatges amb gairebé 50 milions d'euros

query_builder   23 octubre 2007 14:35

event_note Nota de premsa

El Govern donarà suport a la rehabilitació d'habitatges amb gairebé 50 milions d'euros

. Se'n beneficiaran més de 47.500 habitatges

. Avui s'aprova una partida de 39 milions d'euros que se suma als 5,1 milions de la convocatòria inicial i als 4,8 milions d'ajuts per millorar l'aïllament

. Es fa front així a un dels compromisos del Pacte Nacional per a l'Habitatge


El Govern ha aprovat avui destinar 39 milions d'euros a fer front a les sol.licituds d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges rebudes aquest any. Aquesta xifra, sumada als 5,1 milions de la convocatòria inicial, i als 4,8 milions del conveni amb l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) per a obres destinades exclusivament a actuacions de millora de l'aïllament tèrmic i/o acústic, fan un total de 48,9 milions d'euros dedicats enguany a millorar el parc dels habitatges.

Aquesta quantitat és suficient per donar resposta a un nombre estimat de  sol.licituds d'ajuts de rehabilitació de 47.500 habitatges i permet repetir el nivell d'aprovacions de l'any 2006.

Amb aquest acord es dóna compliment als compromisos contrets mitjançant el Pacte Nacional per a l'Habitatge en el seu Repte 2 de "Millora de les condicions del parc d'habitatges", el qual determina una despesa de 54 milions d'euros per a l'any 2007, ja que als 48,9 milions de la convocatòria aprovada s'hi afegeixen els 6 milions d'euros que la Secretaria d'Habitatge està destinant a resoldre sol.licituds de rehabilitació de plans antics, que en aquest cas, cobreixen uns altres 5.100 habitatges.

La dotació de crèdit plurianual és imprescindible per poder aprovar les sol.licituds, ja que la dinàmica de les obres de rehabilitació ha demostrat històricament que supera com a mitjana els deu mesos d'execució. Per tant, un càlcul aproximat de l'evolució de les obres que avui han demanat ajut permet afirmar que només una petita part podran ser efectivament acabades dins del mateix any 2007, que una altra part important es realitzarà durant el 2008 i una altra bona part durant el 2009, ja que els ajuts es paguen un cop finalitzada l'obra i aportats els documents que ho acrediten.

La rehabilitació d'habitatges constitueix, juntament amb la promoció d'habitatges amb protecció oficial i la promoció de sòl per a habitatge protegit, un dels grans àmbits d'actuació de la política d'habitatge. La necessitat d'actualització del parc residencial existent, en bona part amb dèficits en el seu estat de conservació, ha anat creixent i el foment de la rehabilitació exigeix cada vegada més recursos públics.

És important recordar que per fer obres de rehabilitació és necessari disposar prèviament dels resultats de la inspecció de l'edifici (TEDI) o de l'habitatge (III), els quals s'han pogut sol.licitar a partir d'una convocatòria específica.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined