El Govern destina 2,8 milions als treballs per prevenir incendis en urbanitzacions

query_builder   18 desembre 2007 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern destina 2,8 milions als treballs per prevenir incendis en urbanitzacions

.Impulsa una convocatòria d'ajuts als ens locals que permetrà garantir mesures de prevenció en gairebé la totalitat de les urbanitzacions catalanes

.Unes 700 zones urbanes ja tenen franges perimetrals que mitiguen l'acció del foc, tant el que prové de la zona forestal com el que té l'origen dins la pròpia urbanització

El Govern destinarà 2,8 milions d'euros a tasques de prevenció d'incendis en les zones forestals pròximes a urbanitzacions en el període 2008-2009 en ajuts destinats als ens locals. Els treballs que se subvencionen consisteixen principalment en obrir i mantenir franges perimetrals al voltant de les urbanitzacions.

Les subvencions s'atorguen per donar compliment a la Llei, que estableix les mesures de prevenció d'incendis forestals pel que fa a les urbanitzacions que no tenen una continuïtat immediata amb la trama urbana i que estan situades a menys de 500 metres de terrenys forestals, i a les edificacions i les instal·lacions aïllades situades en terrenys forestals.
L'actuació bàsica consisteix en aclarir un franja de 25 metres d'amplada dels boscos que envolten les urbanitzacions; es respecta un arbre cada sis metres -tenint en compte el tamany- i es neteja el sotabosc deixant les espècies que no són inflamables. 

Les franges de protecció perimetral tenen una doble funció. Per una banda, serveixen per mitigar l'acció d'un foc provinent de la zona forestal per facilitar les tasques d'extinció i, d'aquesta manera, salvaguardar la urbanització i les persones. Per l'altra, aquestes franges han de prevenir l'avanç d'un incendi originat dins de la pròpia urbanització i evitar que s'estengui cap a la massa forestal.

Actualment hi ha aproximadament 1.100 urbanitzacions a tot Catalunya. La nova línia d'ajuts dóna continuïtat a les subvencions que des del 2005 han fet possible augmentar fins a més de 700 el número d'urbanitzacions que tenen franges de protecció perimetral. Durant el període 2006 i 2007, aquestes subvencions han permès obrir i mantenir franges en 363 zones urbanes, i en l'actualitat falta fer franges de baixa combustibilitat en 350 urbanitzacions. Amb la nova convocatòria d'ajuts es podran garantir aquestes mesures de prevenció en gairebé la totalitat de les urbanitzacions.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined