El Govern inverteix més de 5,5 milions d'euros per millorar el subministrament d'aigua al Baix Penedès

query_builder   24 febrer 2009 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix més de 5,5 milions d'euros per millorar el subministrament d'aigua al Baix Penedès

  • Aquesta actuació beneficiarà els municipis de Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès i Banyeres del Penedès
  • Es desplegaran més de 9.700 metres de canonades i s’instal·larà una estació de bombament i una altra per al tractament de l’aigua
 
El Govern ha impulsat avui les obres de millora de l’abastament d’aigua als municipis de Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès i Banyeres del Penedès, a la comarca del Baix Penedès. Aquesta actuació tindrà un cost superior als 5,5 milions d’euros, finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
Les obres consisteixen en la instal·lació d’una xarxa de canonades de més de 9.700 metres, que passarà per aquests tres municipis del Baix Penedès. Aquesta instal·lació connectarà amb una canonada prinicipal, ubicada al terme municipal de Banyeres del Penedès, que acaba en el dipòsit que s’ha de construir a Sant Jaume dels Domenys, que té una capacitat de 2.000 m³.
 
El projecte també inclou l’execució d’una estació de bombament, que possibilitarà el subministrament d’aigua amb un cabal de 4.260 m3/dia, juntament amb les instal·lacions per al tractament de l’aigua, ubicades a la planta del Consorci d’Aigües de Tarragona a la Baronia del Mar. Es preveu que l’obra s’iniciï durant el primer semestre de 2009 i que s’executi en dotze mesos.
 
Aquesta actuació s’emmarca en un conveni signat a mitjans de 2007 entre l’ACA, el Consorci d’Aigües de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Penedès i diversos municipis de la comarca –Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Llorenç del Penedès, Santa Oliva i Sant Jaume dels Domenys- per millorar l’abastament d’aigua a diverses localitats del Baix Penedès.
 
El projecte incrementarà la quantitat i la qualitat del subministrament d’aigua als municipis d’Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva. S’aportarà així aigua potable procedent de l’Ebre a través de l’artèria principal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que ja en subministra actualment als municipis costaners de la comarca. Les actuacions de millora de l’abastament d’aigua a la comarca del Baix Penedès es divideixen en tres parts, la primera de les quals està finalitzada, la segona es troba en fase d’execució i la tercera s’iniciarà en breu.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined