Altres Acords de Govern

query_builder   24 febrer 2009 14:59

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

La Generalitat commemora el seu 650è aniversari
El Govern ha aprovat quines seran les commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya que es promouran l’any 2009, entre les quals destaca el 650è aniversari de la Generalitat de Catalunya. Enguany el Govern també impulsarà la commemoració dels 350 anys del Tractat dels Pirineus, els 100 anys de la Setmana Tràgica, els 150 anys de l’Íctineu de Narcís Monturiol, els 50 anys de la mort de Carles Riba i l’Any Albèniz. Aquestes celebracions s’afegeixen a la de l’Any Macià, que el Govern ja va aprovar el passat 4 de novembre.
 
Aquests actes han estat proposats per la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals de Catalunya, creada l’abril passat amb l’objectiu establir i impulsar les iniciatives de commemoració de fets i obres de persones rellevants relacionades amb la història cultural i política de Catalunya.
 
El Departament de Treball assoleix les competències dels Centres Especials de Treball
 
El Govern ha aprovat que els Centres Especials de Treball (CET), que fins ara són competència del Departament d’Acció Social i Ciutadania, depenguin del Departament de Treball en compliment del Pla de Govern 2007-2010. Amb el traspàs d’aquests centres es fa realitat la transferència de competències en matèria d’integració laboral de persones amb discapacitats per tal de seguir treballant en la millorar de la qualitat de l’ocupació i de les condicions laborals d’aquests treballadors.
 
Els Centres Especials de Treball són empreses que ofereixen un treball remunerat a persones amb discapacitat i són un mitjà d’integració de persones amb discapacitat al règim de treball ordinari. Aquests centres han de comptar en la seva plantilla amb un mínim del 70% de treballadors amb un grau de discapacitat entre el 33% i el 64%. Actualment hi ha registrats 216 CET que ocupen al voltant d’11.000 persones treballadores, el 60% homes i el 40% dones. El 67% dels contractes són indefinits i predominen les persones amb discapacitat psíquica (58%) envers les persones amb discapacitat física (26%). El 62% dels centres tenen plantilles de menys de 50 persones treballadores i majoritàriament es dediquen als serveis (jardineria, neteja, bugaderia) i als manipulats industrials.
 
El Govern i el Ministeri de Treball i Immigració milloren la gestió de les baixes laborals
 
El Govern ha aprovat avui la formalització d’un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Treball i Immigració amb la finalitat d’establir el marc de col·laboració per millorar la gestió i el control de les baixes laborals per tal de minimitzar el seu impacte socioeconòmic i que afecta a treballadors, a les famílies, als empresaris i a la societat en general.
 
El conveni ha de facilitar la millora de la gestió de les incapacitats temporal (IT) amb diverses mesures com la informatització i transmissió per via telemàtica dels comunicats de baixa i alta a l’Institut Nacional de la Seguretat Social, la formació dels agents que intervenen en els processos d’IT, i els reconeixements mèdics fets per l’Institut Català d'Avaluacions Mèdiques, entre altres.
 
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Elena Lauroba directora general de Dret i Entitats Jurídiques
 
El Govern ha aprovat el nomenament d’Elena Lauroba Lacasa, com a nova directora general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.
 
Elena Lauroba, nascuda el 1964, és Doctora en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) des de l’any 1996. Ha exercit com a professora de dret civil a la UB des de 1996 i també a la Universitat de Perpignan l’any 2009. A més, entre el 2002 i el 2008 ha ocupat diversos càrrecs de gestió en l’àmbit universitari.
 
Lauroba ha efectuat diverses tasques vinculades al Departament de Justícia. Va ser membre del grup de treball encarregat de la redacció de l’Avantprojecte del Llibre III del Codi Civil de Catalunya, va exercir com a vocal del Ple i de la Comissió Permanent de la Comissió de Codificació de l’Observatori de Dret privat de Catalunya i darrerament ha ocupat el càrrec de Subdirectora General d’Entitats Jurídiques. També és Secretària General de la Secció espanyola de l’Association Henri Capitant des Amis de la Cultura Juridique française i membre de la International Society Familiy Law.
 
Elena Lauroba substitueix en el càrrec al magistrat Pascual Ortuño, que ha estat nomenat nou director de l’Escola Judicial de Barcelona.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined