El Govern destinarà 53 milions d'euros a l'ampliació de la xarxa RESCAT d'emergències i seguretat en els propers cinc anys

query_builder   23 octubre 2007 14:38

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 53 milions d'euros a l'ampliació de la xarxa RESCAT d'emergències i seguretat en els propers cinc anys

. Aquest sistema integrat de telecomunicacions és un dels objectius previstos pel Govern per tal de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país destinats a les emergències i a la seguretat

El Govern ha aprovat avui una inversió de 53.428.943 euros per a l'ampliació de la xarxa RESCAT de ràdiocomunicacions d'emergències i de seguretat a Catalunya durant el termini 2007-2011. Es tracta d'una despesa per cobrir les necessitats de comunicació en el desplegament del cos de Mossos d'Esquadra a tot el territori català, i per a l'arrendament i posterior adquisició de l'actual xarxa Àgora, del cos de Bombers, per tal d'integrar-la a la xarxa Rescat. Actualment, RESCAT ja està substituint l'antiga xarxa Nexus dels Mossos d'Esquadra.

RESCAT, que té la voluntat de servir a tots els col.lectius implicats en la seguretat i les emergències, és una xarxa de radiocomunicacions que aplega i substitueix els principals sistemes de comunicació existents actualment a Catalunya. Amb una tecnologia molt avançada, permet una major capacitat de transmissió de dades, té una major cobertura i disposa de localització per GPS. A més, facilita la incorporació d'altres col.lectius, la seva operativitat i coordinació, i la implantació de requeriments especials.

RESCAT esdevé així una xarxa única de país, ja que a més dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat es preveu que s'hi incorporin els Bombers de Barcelona, les Policies Locals, les Ambulàncies i els Agents Forestals. Aquest sistema integrat de telecomunicacions és un dels objectius previstos pel Govern per tal de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país destinats a les emergències i a la seguretat.

La despesa que genera RESCAT és en tot moment inferior a la prevista inicialment per a Àgora i Nexus, per la qual cosa la xarxa RESCAT és més econòmica que les anteriors. Aquest fet és encara més important si tenim en compte que amb el nou model de gestió i direcció, la infraestructura de RESCAT serà propietat de la Generalitat de Catalunya, mentre que en les xarxes Àgora i Nexus es pagava només pel servei, deixant per al proveïdor la titularitat de la infraestructura.


Actuacions cap a la implantació completa de la xarxa RESCAT

El mes de novembre de 2005 es va instal.lar la xarxa RESCAT als municipis de l'àrea del Barcelonès i es va dotar de les infraestructures de xarxa i terminals necessaris. Un any més tard, es va reforçar la xarxa a la Regió Metropolitana Nord i parcialment en la Regió Policial de Girona i la Regió Policial Centre, també amb dotació dels terminals necessaris, per permetre la substitució de la xarxa Nexus. Durant l'any 2007 s'ha completat la substitució de la xarxa Nexus per RESCAT a tot Catalunya, incloent-hi els efectius de trànsit.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined