El Govern destina 13 milions d'euros a millores en dues carreteres a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   23 octubre 2007 14:40

event_note Nota de premsa

El Govern destina 13 milions d'euros a millores en dues carreteres a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran

. S'impulsen els treballs de condicionament de la C-233 entre l'Albagés i Castelldans, al llarg de 8,5 quilòmetres

. A l'L-503 s'eliminaran quatre revolts pronunciats, al seu pas pel municipi de la Torre de Cabdella

. Aquestes obres permetran afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit

El Govern ha aprovat avui l'ocupació urgent dels béns afectats per les obres corresponents a dues actuacions de millora a la C-233, entre l'Albagés i Castelldans, i a l'L-503, a la Torre de Cabdella. Aquestes obres permetran afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit i significaran una inversió total de 13 milions d'euros.

Millora de la C-233

La Generalitat ha impulsat les obres que permetran millorar un tram de 8,5 quilòmetres de la C-233, entre l'Albagés i Castelldans, amb una inversió prevista de 10,9 milions d'euros. Aquesta actuació consistirà en l'eixamplament de la calçada, la millora de revolts i la renovació del paviment al llarg del tram. Les obres s'adjudicaran properament i s'iniciaran durant l'hivern vinent, amb un termini d'execució de 12 mesos.            

Millores a la C33

En concret, les obres que ara s'impulsen inclouen les tasques següents:

  • Eixamplament de la carretera: s'ampliarà la carretera dels 6-7 metres que té actualment als 9 metres previstos. Així, la via estarà formada per dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d'1 metre d'amplada cadascun.
  • Revolts: es milloraran els revolts al llarg del tram, motiu pel qual s'executaran petites variants de traçat. Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat i fluïdesa del trànsit, així com escurçar el temps de recorregut.
  • Millora d'intersecció: a l'actual intersecció d'accés al Cogul es formaran un carril central d'espera i carrils d'entrada i sortida, per tal de canalitzar els moviments dels vehicles.
  • Estructures: es construirà un pas superior de 24  metres de longitud que donarà continuïtat a un camí situat al límit entre els termes de l'Albagés i Castelldans. També es preveu l'eixamplament del pont sobre el riu Set, prop del nucli urbà de l'Albagés, dels 8,7 metres d'amplada que té actualment als 10 metres previstos.
  • Altres elements: les obres es completaran amb la millora de la senyalització vertical i horitzontal i de les barreres de seguretat.
Eliminació de revolts a la L-503

Eliminació de revolts a l'L-503

La Generalitat ha previst millorar el traçat de la carretera L-503 a la Torre de Cabdella, entre els nuclis de la Pobleta de Bellveí i Molinos, amb l'eliminació de quatre revolts pronunciats i l'eixamplament de la calçada. Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat i el confort en la conducció, amb una inversió de 2,2 milions d'euros. Es preveu que les obres, actualment en fase de licitació, comencin la primavera vinent i tinguin un termini d'execució de 8 mesos.

En els quatre punts de la carretera on s'actuarà, la calçada tindrà dos carrils de 3,5 metres d'amplada i cunetes d'1,5 metres, que donaran un sobreample a la via. D'altra banda, el projecte preveu la construcció d'un nou pont per a salvar el barranc de Roi, de 13,5 metres d'amplada, que substituirà l'actual.

Les obres es completaran amb la construcció de cinc murs d'escullera, la renovació de la senyalització vertical i horitzontal, la instal.lació de barreres de seguretat metàl.liques i malles de protecció de talussos. Finalment, s'efectuaran hidrosembres i plantacions, com a mesura d'integració ambiental.      

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined