El Govern fomenta la integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana

query_builder   23 octubre 2007 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern fomenta la integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana

. Els departaments de la Vicepresidència, Educació i Política Territorial i Obres Públiques aportaran una subvenció de 200.000 euros a la Comunitat Israelita de Barcelona per tirar endavant un pla d'integració lingüística i cultural

El Govern atorgarà una subvenció de 200.000 euros a la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) per contribuir a desenvolupar al llarg d'aquest 2007 el Pla d'integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana de què disposa l'entitat. Aquest pla inclou actuacions que tenen com a objectiu fomentar el mutu coneixement entre el judaisme i la societat catalana, amb respecte dels drets de llibertat religiosa, de consciència i de pensament i de defensa de les minories que afecten les persones membres de les comunitats jueves de Catalunya. També preveu treballar per canviar els prejudicis basats en diferències de gènere, credo, raça, classe i nacionalitat i per estendre els valors democràtics en tots els àmbits.

Donada la transversalitat del projecte de la CIB, la subvenció l'aportaran els departaments de la Vicepresidència, Educació i Política Territorial i Obres Públiques. Avui el Consell de Govern ha autoritzat el Departament de la Vicepresidència a coordinar l'ajut. Es finançarà a càrrec dels pressupostos de l'any 2007 i es distribuirà de la següent manera: Departament de la Vicepresidència, 100.000 euros; Departament d'Educació, 50.000 euros, i Departament de Política Territorial i Obres Públiques, 50.000 euros.

El Pla d'integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana de la CIB s'inscriu en el conveni marc de col.laboració que la Generalitat i la Comunitat Israelita de Barcelona van signar el 15 d'abril de 2002. En virtut d'aquest acord les dues parts es comprometen a col.laborar en el reconeixement del fet sefardita com a part del patrimoni cultural integrat a Catalunya. El conveni també compromet les parts a promoure programes culturals de conservació, preservació, salvaguarda i protecció del patrimoni sefardita i de les persones de religió jueva.

La CIB és una entitat que va ser fundada oficialment el 1918, si bé va iniciar les seves activitats un any abans.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined