Un estudi específic determinarà els punts idonis on instal·lar les rampes de varada al litoral

query_builder   18 desembre 2007 14:51

event_note Nota de premsa

Un estudi específic determinarà els punts idonis on instal·lar les rampes de varada al litoral

.Es pretén determinar l'emplaçament idoni d'aquestes infraestructures nàutiques de baix impacte

.L'estudi, que s'emmarca en el Pla de ports de Catalunya, vol facilitar la pràctica de la nàutica d'esbarjo a un ampli número d'usuaris que habitualment tenen les embarcacions fora dels ports, en zones d'hivernada o en garatges

El Govern contractarà un estudi d'ubicació i definició de rampes de varada al litoral català que servirà per determinar les ubicacions més idònies per aquestes infraestructures nàutiques al llarg del litoral català, atenent la demanda existent i aprofitant el baix impacte que generen.

Les rampes de varada consisteixen en instal.lacions molt lleugeres, generalment sense cap infraestructura fixa, tot i que també poden disposar d'elements de formigó o de fusta, que faciliten la posada i treta de les embarcacions a l'aigua. Com el seu nom indica, consisteixen essencialment en unes pendents o rampes, amb una inclinació aproximada d'entre el 12% i el 15%. Tot i que les rampes de varada poden anar acompanyades de mitjans mecànics que facilitin la labor, és habitual que sigui el propi usuari que, amb l'ajuda d'un remolc, realitzi les operacions de posada i treta de l'embarcació a l'aigua.

Les rampes s'han de situar en llocs de fàcil accessibilitat rodada, amb espais suficients en l'entorn per deixar els vehicles i remolcs durant el temps que l'embarcació està a l'aigua. A més, l'accés per mar ha d'estar degudament abalisat, per garantir la seguretat tant dels banyistes i altres usuaris de les platges, com dels propis navegants.

Aquest estudi, que compta amb un pressupost de 44.015 euros, s'emmarca en les actuacions que, en desenvolupament del Pla de ports de Catalunya, s'estan portant a terme des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. El seu objectiu principal és facilitar la pràctica de la nàutica d'esbarjo a un ampli número d'usuaris que habitualment tenen les embarcacions fora dels ports, en zones d'hivernada o en els propis garatges. Les rampes permeten gaudir del mar amb facilitat i amb molt baixos costos, sent en conseqüència motor important en la popularització de la nàutica esportiva. Són també instrument idoni per facilitar l'accés al mar d'embarcacions molt lleugeres, com els caiacs i motos d'aigua.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined