El Govern impulsa millores per valor de 6,7 milions en diferents plantes de tractament de residus

query_builder   8 gener 2008 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa millores per valor de 6,7 milions en diferents plantes de tractament de residus

.Les plantes de compostatge que se'n beneficiaran són les d'Olot, l'Espluga de Francolí i Sant Pere de Ribes

.Les obres permetran augmentar la capacitat de les plantes i fer-ne més eficaç la gestió

.Es destinaran més de 4 milions d'euros a l'ampliació del dipòsit de Montoliu, que arriba al final de la seva vida útil pel que fa a la fase d'abocament actual

El Govern ha autoritzat avui concedir subvencions al Consell Comarcal del Segrià, al Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a la Mancomunitat Penedès-Garraf i al Consell Comarcal de la Garrotxa destinades a diferents obres de millora en diverses plantes de compostatge d’aquestes comarques i en el dipòsit de residus municipals de Montoliu de Lleida. El volum total de les subvencions supera els 6,7 milions d’euros.
 
Atès el que preveu la Llei reguladora dels residus i el Programa de gestió de residus municipals, el Govern ha autoritzat la concessió d’una subvenció de 4.135.840 d’euros al Consell Comarcal del Segrià per efectuar les obres del tercer dic de contenció i dels vasos 5 i 6 de l’ampliació del dipòsit controlat de residus municipals de Montoliu (Segrià). La fase en què es troba en aquest moment el dipòsit arriba al final de la seva vida útil, per la qual cosa és necessari iniciar els tràmits per atorgar aquesta subvenció i perquè es puguin contractar els treballs d’ampliació de la seva capacitat. D’aquesta manera, es garanteix la continuïtat de la prestació d’aquest servei públic. 
 
D’altra banda tres plantes de compostatge més rebran l’impuls econòmic de l’Agència de Residus de Catalunya, que hi destinarà un total de 2,5 milions d’euros. Un total d’1.588.531 euros s’invertiran al Consell Comarcal de la Garrotxa per executar obres en la planta de compostatge d’Olot, ja que, després de dos anys de funcionament, es considera necessari realitzar les obres de tancament i desodorització de la nau de maduració de la planta de tractament per tal de minimitzar l’impacte de la generació d’olors i fer possible que la instal·lació funcioni al cent per cent de la seva capacitat.
 
El Consell Comarcal de la Conca de Barberà rebrà 516.796 euros per fer actuacions a la planta de compostatge de l’Espluga de Francolí. En aquesta instal·lació, que està en marxa des del gener de 2004 i dóna servei als municipis de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, s’implantarà un sistema de prevenció d’incendis i s’adquiriran un equip de neteja recircular vegetal per reduir la generació de rebuig i un equip pretriturador de fracció vegetal que permeti gestionar els residus vegetals en millors condicions.
 
Finalment, el Govern subvencionarà la Mancomunitat Penedès-Garraf amb 460.159 euros perquè es duguin a terme obres a la planta de compostatge de Sant Pere de Ribes. En aquesta planta s’hi preveu incrementar la capacitat de recepció i tractament i fer-hi diverses actuacions per millorar l’efectivitat del sistema actual de captació i tractament d’olors, amb l’objectiu d’adaptar-lo a l’Avantprojecte de llei de contaminació odorífera. Aquesta planta dóna servei a les comarques del Baix Penedès i el Garraf, i funciona des de l’inici del 2000.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined