El Govern impulsa la construcció d'una nova rotonda a Serra de Daró, al Baix Empordà

query_builder   6 novembre 2007 15:11

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la construcció d'una nova rotonda a Serra de Daró, al Baix Empordà

. Les obres permetran millorar l'actual encreuament entre les carreteres GI-644 i GI-643, que connecten amb Ullastret i Torroella de Montgrí

. Els treballs començaran durant el primer trimestre de 2008 i suposaran una inversió de prop de 695.000 euros

El Govern ha impulsat els tràmits per a la construcció d'una nova rotonda al municipi de Serra de Daró, al Baix Empordà, en l'encreuament que es produeix entre les carreteres GI-644 i GI-643, que enllacen la localitat amb Ullastret i Torroella de Montgrí i Parlavà.

Les obres corresponents a la remodelació de l'encreuament entre aquestes carreteres permetran millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en aquest punt mitjançant la construcció d'una rotonda. Els treballs, que compten amb un pressupost de 693.000 euros, començaran el primer trimestre de 2008 i tindran un termini d'execució de set mesos.

Millora de la seguretat viària

La carretera GI-644 connecta els municipis d'Ullastret i Serra de Daró. Al seu pas per Serra de Daró, es creua amb la carretera GI-643, que enllaça amb Ullastret i Torroella de Montgrí i Parlavà. Actualment, l'encreuament de les dues carreteres, situat a la zona de ponent del nucli urbà de Serra de Daró, es resol amb una intersecció de tipus "T", sense carril central de gir, que comunica pel nord amb una zona industrial i pel sud amb una nova instal.lació municipal destinada a equipaments.

Per tal d'afavorir la seguretat viària en aquest punt i millorar la fluïdesa en els moviments dels vehicles, el Govern ha impulsat la reestructuració d'aquesta intersecció i construir una nova rotonda que canalitzi la circulació.

El nou giratori

La nova rotonda tindrà de 44 metres de diàmetre exterior, amb dos carrils de 4 metres d'amplada i una vorera exterior d'1,5 metres. D'altra banda, aprofitant la carretera existent, es construirà un nou ramal a la GI-644, per a facilitar l'accés directe a la zona de platges dels vehicles procedents del sud. Així, es podrà anar cap a Torroella de Montgrí des d'Ullastret sense creuar la nova rotonda.

L'actuació es completarà amb l'enjardinament de l'illot interior del giratori i de les zones del costat de la calçada, la millora del drenatge, la col.locació de nova senyalització horitzontal i vertical i la instal.lació d'enllumenat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined