El Govern aprova el Decret de formació en benestar animal

query_builder   16 desembre 2008 13:10

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de formació en benestar animal

 
  • Estableix els requeriments dels cursos que ha de seguir el personal especialitzat i fixa els continguts necessaris per assolir un certificat europeu
 
El Govern ha aprovat avui el Decret de formació en benestar animal, que té dos objectius: establir els requeriments administratius i docents mínims dels cursos de formació en benestar animal dels quals han de disposar les persones que realitzen maneig d’animals dins l’àmbit territorial de Catalunya, per una banda; i per l’altra, fixar el contingut dels cursos per assolir aquesta formació als efectes de l’expedició, quan escaigui, del certificat acreditatiu per al seu reconeixement en el territori de la Unió Europea.
 
S’estableixen tres tipologies dels diferents cursos a rebre:
 
a) Benestar animal per a persones titulars i personal d’explotacions porcines, avícoles, bovines, ovines, de cabrum i  cunícoles.
 
b) Benestar animal per a persones transportistes d’animals i persones responsables d’animals durant el transport.
 
c) Benestar animal per a personal d’escorxadors.
 
La durada mínima dels cursos de benestar animal és de vint hores, i el contingut del temari de tots els cursos té en compte dos mòduls: un de general sobre normativa aplicable, coneixements generals en benestar animal i comportament animal; i un mòdul específic en funció del tipus d’animal i de les activitats que realitzen les persones destinatàries de cadascun dels cursos de formació.
 
L’altre tema que regula el Decret és la titulació i la formació que ha de tenir el professorat que imparteixi els cursos. També explica quines entitats, centres docents, i empreses poden desenvolupar aquestes formacions, i la manera que hi ha regulada per homologar els cursos que es portin a terme per part de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.  
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined