El Govern impulsa la creació d'un centre de recerca d'excel·lència en l'àmbit de l'economia a la Universitat Autònoma

query_builder   16 desembre 2008 13:01

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la creació d'un centre de recerca d'excel·lència en l'àmbit de l'economia a la Universitat Autònoma

 
  • El nou centre s’anomenarà Consorci Markets, Organizations and Votes in Economics (MOVE) i forma part de la xarxa de Centres de Recerca de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci Markets, Organizations and Votes in Economics (MOVE), un centre d’excel·lència en l’àmbit de la recerca en economia, que neix fruit de la col·laboració entre el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  
 
Els àmbits de recerca prioritaris d’aquest nou centre, del qual el Govern n’ha aprovat també avui els Estatuts, seran l'economia de la ciència i de la innovació, l'economia basada en la simulació i la computació i el que s’anomena governança i que comprèn l’estudi de l'economia pública, l’elecció social o l’economia política.
 
Aquest organisme ha estat promogut pel Centre de les Organitzacions i Decisions (CODE) ubicat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, alguns membres del qual col·laboraran en el nou projecte. El CODE va ser creat l’any 1995 amb l’objectiu de promoure la investigació d’alta qualitat en el camp de la teoria de les decisions econòmiques i de les organitzacions. Des de l’inici de les seves activitats, el principal objectiu del CODE ha estat el de proveir un entorn d’excel·lència en la recerca mesurat per estàndards internacionals de qualitat científica.
 
Aquest nou centre neix en el marc de la xarxa de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), embrió de la futura Agència de Centres de Recerca que té per objectiu agrupar, coordinar i donar visibilitat a les activitats dels centres de recerca independents de Catalunya creats durant els darrers anys i que fins ara, no disposaven d’una institució comuna. Actualment Catalunya compta amb 35 centres d’excel·lència participats per la Generalitat i per les universitats catalanes.
 
La missió del CERCA és construir un model de gestió de la recerca que augmenti el rendiment de la inversió pública i privada, vetllar per la interacció dels centres amb la resta del sistema de ciència i tecnologia català, explotar les sinergies entre centres de disciplines diferents i donar suport al procés de creació de nous centres, entre d’altres funcions.
 
Les aportacions econòmiques previstes pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per al període 2008-2011 representaran dos terços dels recursos de funcionament del centre i seran de 180.000 euros anuals. D’altra banda, el Ministeri de Ciència i Innovació ha manifestat la seva disposició de donar suport extern a aquest projecte, amb una aportació de 360.000 euros per als exercicis 2008 i 2009. 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined