El Consorci d'Educació de Barcelona assumeix les competències de construcció, manteniment i obres de centres escolars

query_builder   6 novembre 2007 14:51

event_note Nota de premsa

El Consorci d'Educació de Barcelona assumeix les competències de construcció, manteniment i obres de centres escolars

. El procés forma part del traspàs progressiu de competències per part de la Generalitat al Consorci

. L'organisme, integrat per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, va ser creat el 2002 a instàncies de la Llei de la Carta Municipal i exerceix les funcions en matèria d'educació en l'àmbit de la ciutat

El Consorci d'Educació de Barcelona assumeix, de manera efectiva, les competències en matèria de construcció, manteniment i obres de centres escolars en l'àmbit territorial de la ciutat de Barcelona. De la mateixa manera, el Consorci assumirà, a partir de l'1 de gener de 2008, el cost de les retribucions del personal afectat per l'assumpció de competències. Així ho ha aprovat el Govern avui, com a part del progressiu traspàs de competències que el Govern ha anat efectuant envers el Consorci d'Educació de Barcelona des de la seva creació, l'any 2002.

El Consorci, integrat per la Generalitat i l'Ajuntament, va ser creat a instàncies de la Llei de la Carta Municipal de Barcelona com a òrgan responsable de les funcions, activitats i serveis en matèria d'educació de Barcelona. Així, des de la seva creació ha assumit de forma progressiva les funcions definides pels seus estatuts: la planificació territorial dels centres docents, la matriculació d'alumnes, la creació i gestió de centres pedagògics i de recursos, entre d'altres.

Les actuacions afectades per l'assumpció de competències són les següents:

  • La planificació general, la construcció i les obres de reforma, d'ampliació i millora dels centres docents públics, llevat dels universitaris.
  • La conservació, el manteniment i la vigilància dels edificis destinats a centres docents públics d'educació secundària obligatòria i postobligatòria, educació primària, educació infantil i educació d'ensenyaments de règim especial i d'educació de persones adultes.
  • L'adscripció del personal que resulta afectat per l'assumpció de les competències, amb efectes de l'1 de novembre de 2007. El Departament d'Educació abonarà les retribucions d'aquest personal fins al moment en què es faci efectiu el corresponent traspàs pressupostari.
  • Incorporació al pressupost del Consorci, a partir de l'1 de gener de 2008, dels imports corresponents al cost de les retribucions del personal afectat pel traspàs de competències.

El maig passat, el Consorci ja va assumir de forma efectiva les competències en matèria d'educació complementària i extraescolar, i la gestió del transport, del menjador i d'altres serveis escolars.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined