El Govern regula els seus dominis i correus electrònics i consolida el traspàs del 'gencat.net' al 'gencat.cat'

query_builder   20 novembre 2007 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern regula els seus dominis i correus electrònics i consolida el traspàs del 'gencat.net' al 'gencat.cat'

.Determina que tots els webs i els 71.500 comptes de correu correus de la Generalitat s'unifiquin sota el domini gencat.cat

.Vol assegurar l'accessibilitat a tots els usuaris de les pàgines web de la Generalitat i dels organismes, entitats i empreses públiques que en depenen

.El Gencat.cat és el web d'una administració pública més consultat a l'Estat espanyol i a finals del 2008 arribarà als 8 milions de visites mensuals

El Govern ha aprovat unificar tots els 71.500 comptes de correu de la seva administració sota el domini gencat.cat i regular diversos aspectes relacionats amb el web oficial de la Generalitat de Catalunya, el Gencat.cat, per tal d'acabar de consolidar de manera definitiva la implantació del domini .CAT.  El Govern ha aprovat regular les pautes d'accessibilitat que han de complir els portals i les pàgines web de la Generalitat per tal de consolidar la presència de la Generalitat a Internet i a d'altres suports electrònics a través del domini gencat.cat.
Entre les mesures adoptades, s'ha determinat que s'adaptaran les adreces del correu corporatiu de la Generalitat de Catalunya a l'arrel "gencat.cat", que esdevindrà la d'ús general i únic, ja que ara encara s'utilitza l'antiga denominació "gencat.net". També que els portals i pàgines web de la Generalitat de Catalunya hauran d'incorporar el logotip que enllaça amb la pàgina principal de gencat.
La Direcció General d'Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència, és la responsable de regular l'ús dels dominis i els correus electrònics de l'organització de la Generalitat. Per la seva banda, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya serà el responsable d'aportar el suport tècnic necessari per tal que la substitució del .net al .cat tingui el menor impacte possible.
Gencat.cat, el web oficial de la Generalitat de Catalunya, va ser un dels primers dominis .CAT que es van posar en línia al febrer de l'any 2006. Els seus objectius són donar servei als ciutadans i ciutadanes de Catalunya, informar sobre Catalunya, presentar la institució, comunicar i fer transparents les actuacions del Govern, facilitar la relació del Govern i l'Administració amb la ciutadania i amb la resta d'administracions, i facilitar i democratitzar l'accés a les dades públiques.
El gencat.cat és el sisè web més visitat de Catalunya, segons els resultats de l'enquesta a usuaris d'Internet realitzada per l'Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC), que revela que en el rànquing dels 100 webs més visitats d'Espanya. A més, és el sisé web català més visitat, és el primer d'una Administració Pública de l'Estat espanyol i es preveu que a finals de l'any vinent, el 2008, el portal hagi registrat al voltant de 8 milions de visites mensuals.
El web va ser finalista dels premis portals governamentals European eGovernment Awards 2007 en la categoria de transparència y participació del govern electrònic, per seva capacitat d'implantació de processos de transparència a gran escala.  Prèviament, el portal ja va rebre l'any passat una menció en la categoria de webs d'administracions públiques dels premis internacionals Stockolm Challenge, i el guardó ComputerWorld a l'Impacte Ciudadà de Catalunya, que reconeix  les entitats que més aposten pel benestar dels ciutadans.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined