El Govern destina 111 milions a finançar els serveis de menjador i transport escolar

query_builder   6 novembre 2007 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern destina 111 milions a finançar els serveis de menjador i transport escolar

. Es calcula que més de 30.000 alumnes es beneficiaran del servei de menjador 

. La partida inclou per primera vegada el pagament del servei de monitor pels alumnes d'educació infantil durant la sisena hora

. Els consells comarcals són els destinataris d'aquestes aportacions, que s'incrementen un 8,2% respecte l'any passat

El Govern ha aprovat avui destinar 111,75 milions d'euros als consells comarcals per a la gestió dels serveis de menjador i transport escolar. Aquesta aportació, que suposa un increment del 8,2% respecte la inversió del curs passat, permetrà actualitzar els convenis subscrits entre el Departament d'Educació i els consells comarcals, que són els qui presten aquests serveis. La despesa aprovada avui afecta totes les comarques de Catalunya, excepte la Val d'Aran i la ciutat de Barcelona, que es gestionen sota uns altres règims.

La inversió del Govern es traduirà en el lliurament, a través dels consells comarcals, de l'import dels serveis i els ajuts de menjador i transport escolar als alumnes mitjançant dos sistemes diferents. D'una banda, es beneficiaran dels ajuts de menjador i transport gratuïts tots els alumnes escolaritzats en un altre municipi, per manca d'oferta educativa al propi. I d'altra banda, es concedeixen beques de transport i menjador tenint en compte la situació socioeconòmica de les seves famílies i la distància que cada alumne té des del seu domicili fins al centre docent.

La previsió d'alumnes beneficiats per aquests serveis és la següent:

Tipus d'ajut

Alumnes beneficiats

Transport gratuït

32.808

Beques de transport

23.225

Menjador gratuït

33.492

Beques de menjador

40.693

Servei monitoratge

26.566

Tres milions d'euros pel servei de monitoratge d'alumnes d'infantil que tenen germans beneficiaris de la sisena hora

Per primera vegada, la partida també inclou el pagament de 3 milions d'euros als consells comarcals que han acceptat gestionar el servei de monitoratge dels alumnes d'educació infantil que tinguin germans a primària, per tal de cobrir l'espai horari de la sisena hora d'educació primària. Durant el primer any d'aplicació de la sisena hora ha estat el Departament qui ha gestionat directament aquest servei.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined