El Govern destina 600.000 euros més a la Campanya del Mil.lenni per eradicar la fam i la pobresa al món

query_builder   6 novembre 2007 15:06

event_note Nota de premsa

El Govern destina 600.000 euros més a la Campanya del Mil.lenni per eradicar la fam i la pobresa al món

. La Campanya, ara en la segona fase, té com a objectius eradicar la fam i la pobresa al món, facilitar l'accés a l'educació primària universal i reduir la mortalitat infantil i materna

. La participació de Catalunya s'emmarca en l'esforç de les Nacions Unides per a aconseguir la participació i el compromís dels ens locals i les regions per a la consecució dels Objectius del Mil.lenni

El Govern ha autoritzat l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a destinar 600.000 euros, corresponents al 2007, per a seguir contribuint en la consecució dels Objectius del Mil.lenni al 2015; és a dir: eradicar la fam i la pobresa al món, facilitar l'accés a l'educació primària universal, reduir la mortalitat infantil i materna, avançar en la reducció de malalties infeccioses i garantir la sostenibilitat del medi ambient. A més, també contempla el foment d'una associació mundial per al desenvolupament que uneixi recursos i voluntats en forma d'aliances entre països rics i pobres.

L'ACCD ja ha contribuït en aquesta campanya en els darrers anys, i enguany aquesta aportació es concretarà en el suport a incrementar la sensibilització via mitjans de comunicació, en l'aprofundiment i expansió dels partenariats i en la consolidació de campanyes nacionals.

En el cas dels mitjans de comunicació s'impulsa una estratègia de ràdio, per la qual s'establiran acords amb emissores de FM i ràdios comunitàries per a difondre informació sobre els Objectius del Mil.lenni. En aquest cas és té en compte que la ràdio és un potent mitjà de comunicació que permet arribar a la major part de la població del Sud, especialment a les àrees rurals. També en l'àmbit comunicatiu s'impulsa el web de la Campanya Global, que continuarà sent un instrument fonamental i font de recursos i informació, i se'n desenvoluparà l'efectivitat i la interactivitat per als interessats, a través d'acords amb portals com MSN, Yahoo o Google, entre d'altres.

Pel que fa l'aprofundiment i expansió dels partenariat, s'intensificarà el treball de la Campanya en relació a la creació d'una associació mundial per al desenvolupament als països del Nord, i a nivell global, es treballarà més estretament amb l'organització de Ciutats i Governs Locals Units i la seva campanya "Ciutats del Mil.lenni 2015".

Finalment, en referència a la consolidació de campanyes nacionals, es buscarà reforçar les aliances a l'Àfrica subsahariana amb les iniciatives regionals, així com el treball amb la societat civil, els joves, els parlamentaris i els grups religiosos. A Amèrica Llatina, es prioritzarà el treball en els països més pobres i el treball amb les coalicions nacionals existents. D'altra banda, es busca reforçar el suport als compromisos en relació a l'ajut, el deute i el comerç a les campanyes nacionals al Nord.

Priorització de la Campanya Objectius del Mil.lenni

El Govern segueix i considera com a propis els compromisos internacionals de desenvolupament, en particular els Objectius de Desenvolupament del Mil.lenni. Així, la Llei de Cooperació al Desenvolupament contempla una majoria d'aquests objectius entre les finalitats de la cooperació al desenvolupament de la Generalitat. A més, la tria dels objectius estratègics que marca el Pla director de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat per al període 2007-2010 s'ha establert d'acord amb els Objectius i fites de la Declaració del Mil.lenni.

En aquest sentit, l'ACCD s'ha fixat com a línia prioritària d'intervenció donar suport a la Campanya dels Objectius del Mil.lenni de Nacions Unides, i així ho recullen els Plans Anual de Cooperació al Desenvolupament 2005, 2006 i 2007. El suport a la segona fase de la Campanya és d'especial interès per a Catalunya, ja que des de Nacions Unides es vol impulsar la participació activa i el compromís dels Ens locals i les regions amb la consecució dels Objectius del Mil.lenni.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined