L'ICCA obre línies de préstec per les prestacions d'atur dels mariners afectats per la parada temporal

query_builder   6 novembre 2007 15:01

event_note Nota de premsa

L'ICCA obre línies de préstec per les prestacions d'atur dels mariners afectats per la parada temporal

. La mesura afecta un total de 1.232 mariners i 112 embarcacions  d'arreu de Catalunya 

. També es concediran préstecs a l'activitat pesquera de la flota d'encerclament dels ports de Catalunya

El Govern ha aprovat avui obrir una línia de préstecs per avançar les prestacions d'atur que han de percebre els mariners afectats per la parada temporal de la flota d'encerclament dels ports de Catalunya corresponent a l'any 2008. Aquesta línia de préstecs, que oferirà l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA), està dotada amb un import de 1.724.904 euros i una subvenció per part del Departament d'Agricultura Alimentació i Acció Rural (DAR) de 47.530 euros, i afectarà un total de 1.232 mariners i 112 embarcacions  de tot Catalunya. 

El DAR, dins el marc de la política de conservació i gestió de recursos pesquers i a proposta de les Federacions Territorials de Confraries de Pescadors de Girona, Barcelona i Tarragona, ha aprovat uns plans de paralització de la flota d'encerclament que afecta tota la flota de Catalunya i que es concentren des del mes de novembre i fins al mes de febrer.

Durant el període de parada, els treballadors de les embarcacions d'encerclament afectats per les parades temporals passen a percebre les prestacions d'atur. Donat que es produeix un cert retard en la percepció de les prestacions, a causa del període en què es realitzen les parades temporals, les confraries de pescadors van sol.licitar al DAR que s'articulés un procés similar a l'existent pels armadors però en aquest cas dirigit als pescadors, consistent a donar crèdits a retornar en el moment de rebre l'atur.

Els préstecs seran concedits per l'ICCA a un tipus d'interès fix igual al 5,50% anual i a 5 mesos de termini. Així mateix, el DAR concedeix un ajut a aquesta línia que es concreta en la bonificació de les despeses notarials de formalització, de la comissió d'obertura i dels interessos que es produeixin. I també es farà càrrec del 50% de les pèrdues que puguin produir-se en cas d'incompliment dels pagaments d'aquests préstecs.

D'altra banda, el Govern també ha autoritzat avui a l'ICCA a obrir una línia de préstecs per avançar l'ajut per a la paralització temporal, corresponent a l'any 2008, de l'activitat pesquera de la flota d'encerclament dels ports de Catalunya. Aquesta línia de préstecs està dotada amb un import de 841.416,94 euros i una subvenció per part del DAR de 53.300 euros per sufragar la bonificació de les despeses notarials de formalització, de la comissió d'obertura i dels interessos que es produeixin.

Els préstecs seran concedits per l'ICCA a un tipus d'interès fix igual al 5,50% anual i a un màxim d'un any amb amortització de capital i venciment d'interessos al final del termini.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined