El Govern destina 5 milions a dues actuacions de millora a la xarxa viària a Ponent i l'Àmbit Metropolità

query_builder   4 desembre 2007 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern destina 5 milions a dues actuacions de millora a la xarxa viària a Ponent i l'Àmbit Metropolità

. Impulsa la renovació del ferm i la suavització de revolts a l'LV-2001 entre Mollerussa i Juneda

. Dos passos inferiors permetran millorar la mobilitat dels vianants a l'entorn de la C-32, entre Arenys de Mar i Arenys de Munt

El Govern ha declarat avui l'ocupació urgent dels béns afectats per les obres que corresponen a dues actuacions a la xarxa viària de Ponent i l'Àmbit Metropolità i que suposen una inversió de 5 milions d'euros. En concret, el Govern ha impulsat els treballs de millora de l'LV-2001 entre Mollerussa i Juneda i la formació de passos inferiors per a vianants als ramals de la C-32, entre els termes d'Arenys de Mar i Arenys de Munt.


Millora d'11,6 quilòmetres a l'LV-2011

El Govern ha projectat les obres de millora de l'LV-2001 en un tram d'11,6 quilòmetres, entre els municipis de Mollerussa i Juneda, amb una inversió prevista de 3,1 milions d'euros. Aquesta actuació permetrà renovar el paviment de la carretera, així com millorar el traçat i reordenar el trànsit en diversos punts. Es preveu que els treballs comencin la primera vinent i  tinguin un termini de 10 mesos.

A banda de la millora del ferm al llarg de tot el tram, es modificarà el traçat de la via per tal de suavitzar sis revolts i, d'aquesta manera, millorar la seguretat i fluïdesa del trànsit. Així mateix, es construiran quatre rotondes -dues al terme municipal de Torregrossa i dues a Juneda- amb l'objectiu de reordenar el flux de vehicles.

Les primeres dues rotondes substituiran les rotondes partides actuals i tindran un diàmetre exterior de 36 metres. Ambdós giratoris comptaran amb cinc ramals. Les altres dues rotondes s'ubiquen en encreuaments i tindran 40 metres de diàmetre exterior.


Passos inferiors per a vianants

El Govern també ha impulsat la millora de la mobilitat dels vianants a l'entorn de l'autopista C-32 entre els termes municipals d'Arenys de Mar i Arenys de Munt. Els treballs consistiran en la formació de dos passos inferiors  per travessar els ramals d'entrada i sortida de la C-32, la construcció de voreres a la B-511 i la C-61 i la millora de la intersecció existent d'accés a la urbanització d'Aiguaviva.

Es preveu que les obres s'adjudiquin aquest mes de desembre i comencin el segon trimestre de l'any vinent, amb un termini d'execució de 12 mesos. Aquesta actuació suposarà una inversió d'1,9 milions d'euros.

El pas inferior de vianants del costat mar es construirà entre la B-511 i el ramal d'entrada a la C-32 en direcció Girona. Tindrà 19 metres de longitud i una amplada de 3 metres, amb escales i rampes per superar el desnivell, de manera que permetrà el pas tant de vianants com de ciclistes.

El pas del costat muntanya, situat a la C-61, evitarà el creuament a nivell del ramal de sortida de l'autopista provinent de Girona i el d'entrada en direcció Girona. Tindrà una longitud de 24 metres i una amplada 3 metres.

A més, el projecte inclou la construcció de voreres en un tram de 800 metres de longitud a la B-511 i la C-61 entre Arenys de Mar i Arenys de Munt, per tal de facilitar la mobilitat dels vianants.

Les obres inclouen la millora de la intersecció actual a la C-61 d'accés a la urbanització d'Aiguaviva. Així, es construirà una rotonda excèntrica, per tal d'afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit en aquest punt.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined