El Govern subvenciona amb 62 milions d'euros les activitats de les federacions esportives

query_builder   4 desembre 2007 13:18

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona amb 62 milions d'euros les activitats de les federacions esportives

.Es vol garantir el finançament necessari per dur a terme els programes i les activitats previstes pels propers quatre anys

El Govern ha autoritzat avui el Consell Català de l'Esport a atorgar una subvenció de 61,9 milions d'euros a les federacions esportives catalanes i unions esportives de clubs per finançar les despeses de les seves activitats relacionades amb la pràctica i la promoció de l'esport. Aquesta subvenció té un abast plurianual pel periode 2008-2011.

La mesura s'emmarca en la voluntat del Govern d'agilitzar els tràmits administratius de les entitats esportives de Catalunya, com és el cas de les federacions i unions esportives, a través d'un contracte-programa a quatre anys. D'aquesta manera les entitats beneficiàries d'aquest import tenen garantit el finançament necessari per planificar i dur a terme els programes i actuacions previstos durant els propers quatre anys.

El Govern aposta per les federacions com a entitats amb una gran importància social que ajuden a promocionar l'esport de base i que fan un important esforç per formar joves en la pràctica de l'esport. Amb accions com aquesta, el Govern pretén potenciar la seva qualitat i reforçar la seva capacitat de gestió, estalviant-los l'esforç de negociació any a any per demanar els ajuts públics pertinents.

El suport del Govern a les federacions s'ha traduït en un notable increment del pressupost destinat a aquest àmbit, que s'ha duplicat els últims 5 anys, passant dels 7.770.000 euros que s'aportaven al 2001 als 14.000.000 d'aquest any i als 15.500.000 euros de mitjana pels pròxims 4 anys.

La subvenció s'autoritza vist l'informe acreditatiu del Consell Català de l'Esport en el qual es justifica la necessitat de l'atorgament d'aquests ajuts a les federacions esportives catalanes i unions esportives de clubs, en el marc de les línies d'actuació definides per la Secretaria General de l'Esport.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined