El Govern signa un conveni amb la UB per obtenir dades dels nivells de CO2 a Catalunya

query_builder   20 novembre 2007 14:33

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni amb la UB per obtenir dades dels nivells de CO2 a Catalunya

.El conveni s'emmarca en les polítiques per la prevenció del canvi climàtic

El Govern ha autoritzat la signatura d'un conveni de col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) per recollir dades de camp sobre els nivells de CO2 a Catalunya. Aquest conveni s'emmarca en les polítiques de prevenció del canvi climàtic impulsades des del Govern i compta amb una inversió de 160.000 euros i pel període 2007-2010.

El conveni també preveu que el Departament de Medi Ambient i Habitatge posi a disposició del Laboratori de Recerca del Clima, centre depenent de la UB, les dades climatològiques de l'estació del municipi de Begur perquè els tècnics qualificats del Laboratori puguin comparar-les amb les dades relatives al CO2 atmosfèric. El Laboratori de Recerca del Clima, integrat en la xarxa europea de quantificació directa del CO2 atmosfèric, té entre les seves funcions la realització de prediccions climàtiques regionals i l'elaboració d'escenaris futurs mitjançant l'estudi del clima.

El procés començarà amb la redacció d'un informe del Laboratori de Recerca del Clima, que recollirà les dades atmosfèriques existents en matèria de CO2 a Catalunya, explicarà el protocol que se seguirà per a l'extracció de mostres a l'estació meteorològica de Begur, un indret significatiu de la climatologia catalana. Posteriorment, en el període comprès entre els mesos de gener i juny dels anys 2008, 2009 i 2010, farà un mostreig de CO2 atmosfèric a la Reserva Marina de ses Negres. Finalment coordinarà els treballs de presa de mostres i crearà informes semestrals  que recullin els resultats referents als mostrejos de CO2 atmosfèric a la Reserva Marina de ses Negres i relacionats amb les dades climatològiques de l'estació de Begur. El resultat d'aquestes tasques es materialitzarà en vuit informes: un d'estat, un explicatiu de protocol, cinc de mostres semestrals i un informe final.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined