El Govern amplia en 4 milions d'euros les subvencions a projectes de recerca i desenvolupament tecnològic

query_builder   20 novembre 2007 14:23

event_note Nota de premsa

El Govern amplia en 4 milions d'euros les subvencions a projectes de recerca i desenvolupament tecnològic

.La mesura permetrà donar suport a quaranta nous projectes de recerca que, en molts casos, no es durien a terme sense el suport públic

.En total, el Govern destinarà més de 30 milions d'euros a projectes empresarials fins al 2009

El Govern ha acordat avui ampliar en 4.115.852 euros la dotació pressupostària destinada a l'atorgament de subvencions a projectes empresarials, tant individuals com conjunts, de recerca i desenvolupament tecnològic. Aquest increment permetrà donar suport a una quarantena més de projectes, que en molts casos són estratègics per a les empreses i, que d'acord amb el nou marc comunitari d'ajuts a l'R+D, no s'haurien dut a terme sense el suport públic. Es tracta, en tot cas, de projectes ambiciosos que per la seva naturalesa comporten activitats de recerca amb un risc i un volum d'inversió més elevat.

La nova partida pressupostària acordada avui se suma als 26.412.527 euros aprovats pel Govern el 23 d'octubre passat per a la primera convocatòria de subvencions a projectes empresarials de recerca i desenvolupament tecnològic. En total, doncs, el Govern destinarà 30.528.379 euros a la recerca en les empreses fins l'any 2009.

En aquesta convocatòria de subvencions s'han prioritzat els projectes d'inversió en recerca i desenvolupament tecnològic dels sectors de l'aeronàutica i l'espai, la indústria química i la indústria farmacèutica, els productes alimentaris tecnològicament avançats, la producció de maquinària tecnològicament avançada per a energies renovables, les tecnologies d'informació i comunicació, la biotecnologia, l'automoció, el ferrocarril i les motocicletes, el tèxtil-confecció i l'electrònica de consum i de les activitats que configuren la cadena de valor d'aquests sectors.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined