El Govern dóna suport amb 1,8 milions d'euros els Plans Educatius d'Entorn de Badalona, L'Hospitalet, Reus i Terrassa

query_builder   4 desembre 2007 13:20

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport amb 1,8 milions d'euros els Plans Educatius d'Entorn de Badalona, L'Hospitalet, Reus i Terrassa

.La iniciativa fomenta la cohesió social de l'alumnat coordinant l'acció educativa més enllà de l'horari lectiu

.Amb aquests ja són 71 els municipis que compten amb el seu Pla Educatiu d'Entorn

.A més, el Govern impulsa la construcció d'un pavelló esportiu a Castellbisbal i destina 1,78 milions d'euros a la formació permanent del professorat no universitari

El Govern ha aprovat avui les subvencions directes als ajuntaments de Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa per al desenvolupament de les activitats incloses als Plans Educatius d'Entorn per al curs 2007-2008.

Aquesta iniciativa és una proposta educativa innovadora per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels alumnes de 3 a 18 anys, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. El Plans pretenen, en últim terme, fomentar la cohesió social de l'alumnat i ajudar-los a assolir l'èxit escolar. S'adrecen a tot l'alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits.

La distribució és la següent:

Municipi

Pressupost

Ajuntament de Badalona

544.788 euros

Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

439.945 euros

Ajuntament de Reus

377.529 euros

Ajuntament de Terrassa

413.022 euros

 

El Departament d'Educació té subscrits convenis de col·laboració amb 71 ajuntaments per a promoure activitats relacionades amb la llengua, la interculturalitat i la cohesió social a través dels Plans Educatius d'Entorn. Aquests plans promouen la cooperació entre les escoles i la resta d'entitats que treballen amb nens i joves d'un mateix barri o d'un mateix municipi per tal de garantir que es treballa coordinadament i que s'aprofiten totes les sinèrgies.

Els Plans Educatius d'Entorn van començar el curs 2004-2005 amb la posada en marxa de 25 d'aquests plans, que acollien 250 centres en total. Actualment, 71 municipis compten amb el seu Pla Educatiu d'Entorn.

 

1,1 milions d'euros per a obres escolars

El Govern també ha aprovat la concessió d'una subvenció a l'Ajuntament de Castellbisbal per un import de 540.280,93 euros per a la construcció d'un pavelló esportiu annex al CEIP Mare de Déu de Montserrat d'aquest municipi. La dotació es distribueix en dues anualitats, de 66.320,93 euros per l'any 2007 i de 473.960 euros per al 2008. Aquest pavelló esportiu s'utilitzarà a la vegada com a pavelló municipal i com a instal·lació de l'escola.

D'altra banda, el Govern també ha aprovat la concessió d'una subvenció a l'Ajuntament de Viladecans per un import de 570.651 euros per dur a terme obres de reforma en els següents centres: CEIP Àngela Roca, CEIP Can Palmer, CEIP Germans Amat Targa, CEIP Pau Casals, CEIP Dr. Trueta, CEIP Dr. Vicenç Ferro i CEIP Dr. Fleming.

 

Inversió d'1,78 milions d'euros per la formació permanent del professorat no universitari

D'altra banda el Govern ha aprovat avui una partida de 1.781.478 euros per a concedir tres subvencions a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Rovira i Virgili en concepte de les activitats de formació permanent de professorat no universitari dutes a terme durant el curs 2006-2007.

Universitat

Subvenció

Universitat de Barcelona

727.080 euros

Universitat Autònoma de Barcelona

737.600 euros

Universitat Rovira i Virgili

316.798 euros

Entre les activitats dutes a terme al llarg del curs 2006-2007, s'inclouen els plans de formació permanent de zona que suposen l'oferta bàsica de cada territori, la formació dels formadors que donen els cursos, la formació del professorat interí, les iniciatives de l'Institut de Ciències de l'Educació, i el Curs d'Adaptació Pedagògica (CAP).


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined