El Govern impulsa el centre d'estudi i el museu del Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   4 desembre 2007 14:37

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el centre d'estudi i el museu del Parc Natural de l'Alt Pirineu

.Adquireix un conjunt edificat per tal d'establir-hi un equipament temàtic destinat als visitants, un Punt d'Informació i un espai multiús, que acomplirà funcions de sala d'exposició temporal

.S'ubicarà a Ginestarre, al municipi d'Esterri de Cardós, i serà la porta d'entrada al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Govern ha acordat adquirir dinou finques de Ginestarre, al municipi d'Esterri de Cardós (Pallars Sobirà) per un valor de 270.370,88 euros per tal de construir-hi el centre temàtic i d'interpretació del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Els terrenys són propietat de l'Incasòl, que els va adquirir l'any 2000 a instàncies de l'Ajuntament del municipi.

L'objectiu d'aquesta adquisició és utilitzar les grans potencialitats d'aquest conjunt edificat per tal d'ubicar-hi un centre de gestió secundari del Parc, un equipament temàtic destinat als visitants - Centre d'Interpretació Museu Viu i exposició permanent sobre la Vall de Cardós- un Punt d'Informació del Parc i un espai multiús, que pugui acomplir funcions de sala d'exposició temporal.

L'espai on s'ubicarà l'equipament consta d'una finca urbana del poble de Ginestarre on està situada una gran casa pairal coneguda amb el  nom de Casa Bringué, datada entre els segles XVII i XIX, i 18 finques rústiques del terme de Ginestarre i la Borda de Bringué, pertanyents al nucli de Bordes de Llosaus. A banda dels immobles també s'adquirirà el patrimoni moble, tant el d'ús domèstic com el d'ús agrícola i ramader.
La finca urbana té una superfície de 1.144,53 m2, i consta de 9 edificis. La resta del terreny, batedors i hort, són espais lliures. La superfície construïda total és de 1.494,88 m2. La resta són finques rústiques conegudes amb els noms de les Closes, Feixa, Nogueró, Pujal, Pastoré, Espona, Sobartals, Molles, Segrella, Fenesa, i la Borda de Bringué.


El Departament de Medi Ambient i Habitatge va iniciar l'any 2004 les actuacions per adquirir la Casa Bringué, les finques rústiques que l'envolten i el patrimoni moble. Aquests equipaments seran la porta d'entrada al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined