El Govern dóna el seu vistiplau a la incorporació d'Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus

query_builder   24 desembre 2007 12:56

event_note Nota de premsa

El Govern dóna el seu vistiplau a la incorporació d'Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus

.Aquest és un tràmit que han de realitzar tots els membres consorciats per tal d'autoritzar l'adhesió del Principat

.La Comunitat de Treball dels Pirineus és un organisme interregional de cooperació transfronterera constituït l'any 1983 i integrat per Catalunya, Euskadi, Aragó, Navarra, Aquitània i Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus

El Govern ha donat avui el seu vistiplau avui a la incorporació d’Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), un organisme interregional de cooperació transfrontera que integren Catalunya, Euskadi, Aragó, Navarra, Aquitània i Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. El Consell de Govern ha acordat autoritzar la signatura del conveni d’adhesió d’Andorra al Consorci de la CTP i aprovar la modificació dels estatuts per fer possible aquesta inclusió. Es tracta d’un tràmit que han de realitzar tots els membres que formen part del consorci, del qual Catalunya n’és integrant des de la seva creació, l’any 2005.
 
El Govern d’Andorra va sol·licitar el passat 13 de juliol incorporar-se al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, una sol·licitud que el Comitè Executiu del Consorci va aprovar per unanimitat el 27 de juliol. Segons els estatuts, la incorporació de noves entitats territorials requereix que els òrgans competents dels membres consorciats ratifiquin l’acord del Comitè Exeuctiu, així com l’aprovació i formalització d’un conveni d’adhesió amb la consegüent modificació dels estatuts. Aquest tràmit ha estat aprovat pel Consell de Govern, que ha autoritzat la signatura del conveni d’adhesió –que serà subscrit pel president de la Generalitat– i ha aprovat la modificació dels estatuts per fer-ho possible.
 
La Comunitat de Treball dels Pirineus
 
La Comunitat de Treball dels Pirineus és un organisme interregional de cooperació transfronterera constituït a partir de la signatura a Bordeus, el 15 d’abril de 1983, d’un protocol entre el Principat d’Andorra, Aquitània, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus, Aragó, Euskadi, Navarra i Catalunya. El 2005 la CTP es va convertir en Consorci, obtenint així la personalitat jurídica que li mancava. Això li ha permès disposar de més mitjans i major capacitat d’actuació en el territori.
 
El treball de la CTP es regeix per tres objectius: atenuar els aspectes negatius que pugui presentar la cadena dels Pirineus, encoratjar el desenvolupament harmoniós i equilibrat del conjunt de les regions pirinenques, tot afavorint l’equilibri regional que necessita Europa, i associar aquestes entitats territorials al procés d’unificació europea mitjançant una cooperació transfronterera regional i local reforçada.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined